Antena Căutare

“Cu drag, Van Gogh”, în cinematografele din țară din 12 aprilie

Peste 125 de pictori au realizat mai mult de 65.000 de fotograme în ulei, baza animatiei "Cu drag, Van Gogh". Muncă ce a durat peste 2 ani de zile, după alți 4 ani în care au reușit să descopere tehnica și modul de ilustrare a poveștii ce avea să fie transmisă. Printre pictorii care au realizat operele de artă ce imită perfect lucrările faimosului Van Gogh se numără și două pictorițe românce, Carmen Belean si Cătălina Codreanu.

articol scris de Raluca Craca

Vincent van Gogh a murit la vârsta de 37 de ani din cauza unei răni provocate prin impușcare, lăsand în urmă peste 2.000 de tablouri. Arta lui a supraviețuit, însă, în inimile oamenilor, iar în memoria acestuia regizoarea poloneză Dorota Kobiela împreună cu britanicul Hugh Welchman, câștigător al Premiului Oscar, au co-regizat primul film de lung-metraj realizat exclusiv din pictură ca tehnică de animație.

Primul film din lume realizat exclusiv din picturi este menit să ilustreze publicului larg modul în care artistul, pe atunci puțin cunoscut, care se considera pe sine a fi nu numai un artist, ci și un om neînțeles de lume, a ajuns să se sinucidă.

„Cu drag, Vincent” este modul în care pictorul încheia mesajele din cele peste 800 de scrisori pe care i le-a trimis fratelui său, Theo. Lovingvincent.com ne informează că filmul pornește de la ultima scrisoare destinată fratelui, dar care nu a ajuns la acesta și expune pe marile ecrane viața celui care a fost Vincent van Gogh, dar mai ales cauza morții artistului. Povestea este ecranizată prin intermediul unei tehnici moderne de animare a operelor sale care aduc la viață munca transformată în artă pură, ce l-a transformat pe acesta în cel mai cunoscut pictor al lumii.

După ce poștașul Joseph Roulin, prieten foarte bun de-al lui Vincent află că acesta a murit, îl trimite pe fiul său Armand la fratele lui Vincent pentru a-i înmâna personal ultima scrisoare ce s-a întors ca fiind nelivrata. Pe lângă livrarea scrisorii, Armand trebuie să afle de la Theo ce s-a întâmplat cu adevărat. Ajuns la Paris, Armand află că, la scurt timp după moartea artistului, l-a urmat și fratele său. Nu a reușit să găsească niciun răspuns și a ales să meargă în locul în care Vincent și-a dat ultima suflare, în Auvers, unde a discutat cu doctorul care îl trata pe artist, Dr. Gauchet.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Peste 125 de pictori au realizat peste 65.000 de fotograme în ulei, muncă ce a durat peste 2 ani de zile, după alți 4 ani în care au reușit să descopere tehnica și modul de ilustrare a poveștii ce avea să fie transmisă. Printre pictorii care au realizat operele de artă ce imită perfect lucrările faimosului Van Gogh se numără și două pictorițe românce, Carmen Belean si Cătălina Codreanu. Aceste opere au fost realizate după înfățișarea actorilor implicați pentru a proiecta povestea într-un mod cât mai viu și mai apropiat de stilul pictorului. Conforn lovingvinent.com, regizorii au declarat că scopul lor nu este să creeze primul film ce folosește exclusiv tehnica picturilor animate, ci că doresc să exprime într-un mod cât mai original și mai apropiat de arta creata de pictorul Van Gogh povestea din spatele tragediei acestuia, aducând la viață operele sale de artă.

Actorii principali care interpretează personajele din uilitoarea ecranizare sunt: Douglas Booth, interpretându-l pe Armand Roulin, Eleanor Tomlinson (în film, Adeline Ravoux), Gerome Flynn (doctorul Paul Gachet) devenit celebru pentru rolul Bronn din serialul HBO ”Urzeala Tronurilor”, Saoirse Ronan (Marguerite Gachet), nominalizată anul acesta la Premiile Oscar pentru cea mai bună actriță în rol principal pentru interpretarea din ”Lady Bird”, Chris O’Dowd (poștașul Joseph Roulin) și Robert Gulaczyk în roul lui Vincent van Gogh. Robert este un celebru actor polonez care a jucat în numeroase piese ale Terului Modjeiska din Legnica, unul dintre cele mai mari teatre ale Poloniei.

Trailer-ul a fost deja vizionat de peste 130 de milioane de ori înainte de premieră și distribuit pe rețelele de socializare de peste 3 milioane de ori, ne informează glamour.ro, sugerănd faptul că filmul a fost așteptat cu sufletul la gură de catre iubitorii de film și de artă, ceea ce îl transformă într-o operă cinematografică pe care este păcat să o ratați.

Wikipedia - van Gogh

Vincent Willem van Gogh s-a nascut 30 martie 1853, in Zundert, a fost un pictor olandez post-impresionist ale cărui lucrări au avut o influență profundă asupra artei secolului al XIX-lea, prin culorile lor vii și impactul emoțional. A suferit de boli mintale, care la vârsta de 37 ani l-au dus la sinucidere.

Van Gogh și-a petrecut copilăria la Haga, după care a plecat în Anglia. Acolo a vrut să devină pastor, la fel ca tatăl său, și, din 1879, a lucrat ca misionar într-o regiune minieră din Belgia. În acest timp a început să schițeze oameni din comunitatea locală și, în 1885, a pictat prima sa operă de succes, Mâncătorii de cartofi. Paleta lui de atunci conținea tonuri închise. În martie 1886 artistul s-a mutat la Paris și acolo i-a descoperit pe impresioniștii francezi. A ajuns la Arles unde a colaborat cu pictorul Paul Gauguin. Din cauza nebuniei van Gogh l-a atacat pe Gauguin cu briciul. Gauguin a reușit să fugă, iar van Gogh și-a tăiat în acces urechea. S-a internat la spitalul din Saint-Rémy-de-Provence. Pentru că nu era sigur de vindecare, Theo, fratele său, l-a trimis la doctorul Gachet în orașul Auvers-sur-Oise. La 27 iulie van Gogh a ieșit din cameră să picteze pe câmp. Acolo s-a împușcat în umăr cu pistolul și a murit peste 2 zile.

Premieră... de groază! Americanii, terifiați de cel mai nou film horror. A avut premiera la New York... GALERIE FOTO / Cum arată, acum, actrița care a jucat-o pe Fecioara Maria, în filmul "Iisus din Nazaret". Frumu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x