Antena Căutare

Dragon Blade: Încleștarea Imperiilor - Sâmbătă, la Antena 1, gladiatorii vor să cucerească Drumul Mătăsii. Pe această rută a fost adusă ciuma bubonică în Europa, dar și viermii de mătase

Sâmbătă seara, după „The Four - Cei patru”, telespectatorii Antenei 1 vor putea urmări de la 22.30 un film senzațional, supranumit „Gladiatorul chinezesc” - ”Dragon Blade: Încleștarea Imperiilor”.  

Sâmbătă seara, după „The Four - Cei patru”, telespectatorii Antenei 1 vor putea urmări de la 22.30 un film senzațional, supranumit „Gladiatorul chinezesc” - ”Dragon Blade: Încleștarea Imperiilor”, dar nu în regia lui Ridley Scott ci a lui Daniel Lee.

Povestea româncei care a ieşit din orfelinat şi a devenit un regizor de succes. Maia Morgentern joacă în ultimul ei film: "Eu mereu am visat asta, încă din copilărie... o copilărie zbuciumată"

Trei actori „grei” într-un film senzațional

Adrien Brody, actorul pe care toată lumea a ajuns să îl identifice cu „Pianistul”, joacă rolul maleficului tribun Tiberius care vrea să preia controlul Drumului mătăsii, iar John Cusack pe cel al generalului roman Clavius, în legiunea căruia intră războinicul jucat de Jackie Chan – este vorba de pacificatorul Huo An.

Pentru a-și proteja țară și noii prieteni, Huo An adună o armata de războinici pentru a-l înfrânge pe Tiberius într-o bătălie epocală.

Dragon Blade: Încleștarea Imperiilor - Sâmbătă, la Antena 1, gladiatorii vor să cucerească Drumul Mătăsii. Pe această rută a fost adusă ciuma bubonică în Europa, dar și viermii de mătase

De ce Drumul Mătăsii a fost atât de râvnit?

Drumul Mătăsii în lungime de peste 6.500 kilometri, trecea prin patru imperii. La originile rutei comerciale stă o nereușită încercare diplomatică, din urmă cu peste 2000 de ani, când împăratul Han al Chinei l-a trimis pe generalul Zhang Qian să căuta aliaţi. Emisarul nu a reuşit să încheie alianţe (fiind capturat de huni), dar s-a întors după 10 ani cu informaţii despre culturi şi regate din Asia Centrală de care China nu știuse până atunci (imperiul Kushan).

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe măsură ce relaţiile lor cu China devin mai strânse, se dezvoltă un comerţ intens între regiuni. Drumul comercial se extinde, ajungând până în Asia de Sud-Vest (imperiul parților) şi Marea Mediterană, respectiv în imperiul Roman, unde mătasea şi alte produse din Răsărit sunt foarte căutate.

Viermii de mătase, dar și ciuma, aduse pe celebra rută

Trebuie spus că „Drumul Mătăsii” este de fapt o împletitură de drumuri de caravană, ruta principală legând bazinul Mării Mediterane cu estul Asiei, dar încrengăturile purtau mărfurile către peninsula arabică, către India sau chiar Africa.

De-a lungul vremii ruta a fost un punct de atracţie pentru mulţi cuceritori, iar oraşele care se găseau pe rutele principale au înflorit chiar şi în cele mai aride zone.

De aici într-un baston de bambus au fost aduşi primii viermi de mătase în Europa şi tot pe această rută a "călătorit" celebra ciumă bubonică, boală care a ucis un sfert din populaţia Europei.

Povestea româncei care a ieşit din orfelinat şi a devenit un regizor de succes. Maia Morgentern joacă în ultimul ei film... Se pregăteşte un nou FILM marca Pedro Almodovar! Antonio Banderas şi Penelope Cruz vor juca împreună în "Dolor y Gl...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x