Live acum
Prime Time 20:30Film: Jaf in stil italian

Regizorul britanic Peter Greenaway vine la Bucuresti

Filmul “Rembrandt’s J’accuse” al regizorului britanic Peter Greenaway va fi proiectat la Gala de Deschidere a Festivalului de Film Experimental miercuri, 24 noiembrie, ora 19:00, la Cinema Scala

Peter Greenaway va veni in Romania, ocazie cu care va sustine si un Masterclass pentru studentii de profil si pentru cei interesati de filmele sale la Cinema Scala, incepand cu ora 14:00. Intrarea va fi libera, in limita locurilor disponibile.

Greenaway este unul dintre cei mai indrazneti si controversati regizori de film ai prezentului. "Rembrandt's J'accuse" este un documentar eseistic in care regizorul explica conspiratia care inconjoara tabloul "The Nightwatch" ("Rondul de noapte") creat de Rembrandt.

Bazat pe surse istorice si comparatii cu alte tablouri, filmul este si o critica adusa oligarhiei si plutocratiei din Amsterdam in Epoca de Aur, dar si o demonstratie abila a puterii manipulatoare a imaginii. Filmul face parte dintr-un proiect multimedia mai amplu, "NIGHTWATCH", care include o expozitie la Rijksmuseum si o piesa de teatru.

Sursa: jurnalul.ro

Foto: blog.prixitalia.org

Recomandari