Antena Căutare

Te pregătești de Dragobete? ”Desertul iubirii”, un preparat delicios cu multă ciocolată

În prag de Dragobete, Vladutz, bucatarul de la Neatza, a preparat un tort de biscuiti cu umpluturi delicioase, pe care l-a dedicat iubirii.

În prag de Dragobete, Vladutz, bucatarul de la Neatza, a preparat un tort de biscuiti cu umpluturi delicioase, pe care l-a dedicat iubirii.

Instructiuni

  • 1 kg biscuiti populari
  • 1400 g frisca naturala
  • 2 linguri cafea solubila
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri apa
  • 500 g zmeura
  • 300 g zahar
  • 150 ml apa
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 100 g afine
  • 100 g coacaze rosii

Mod de preparare

Articolul continuă după reclamă

Se prepara mai intai toppingul de zmeura.
Se pun 300 g zahar cu 150 ml apa pe foc si se fierb pana cand rezulta un sirop usor legat, apoi se adauga zmeura bine spalata si se lasa la fiert 15-20 de minute, dupa care se paseaza bine si se trece printr-o sita pentru a se elimina semintele.
Se rupe ciocolata in bucati si se topeste separat fiecare sortiment, cu cate 200 ml frisca lichida.
Se incalzeste mai intai frisca, fara a atinge punctul de fierbere, apoi se da deoparte de pe foc, se adauga bucatile de ciocolata si se amesteca intens, pana la topirea acestora.
Se bate bine 1 kg frisca naturala, pana devine ferma, apoi se da deoparte, in alt vas, 1/4 din ea, care se va pastra pentru decor.
Cafeaua solubila se dizolva impreuna cu 2 linguri de zahar, in doua linguri de apa calduta, apoi se lasa la temperat si se adauga peste frisca(dar nu si pentru cea oprita separat).
Frisca amestecata cu cafeaua solubila, se imparte in trei.
Prima parte se glazureaza usor cu topping de ciocolata amaruie, a doua parte cu topping de ciocolata cu lapte si a treia parte cu topping de zmeura.
Atentie! Mai oprim din fiecare topping si pentru decor.
Intr-o tava dreptunghiulara cu pereti detasabili, se aseaza un rand de biscuiti, se intinde peste ei frisca glazurata cu ciocolata amaruie, se continua cu alt rand de biscuiti, apoi se intinde peste ei frisca glazurata cu zmeura, urmatorul rand de biscuiti, frisca glazurata cu ciocolata dulce, ultimul rand de biscuiti, apoi frisca simpla, cea oprita de la inceput.
Deasupra se orneaza frumos cu toppingurile oprite si cu fructele de padure, dar si cu cateva frunzulite proaspete de menta.
Se da tortul la frigider cel putin o ora, inainte de a-l portiona, pentru a avea timp biscuitii sa se hidrateze.

Vezi VIDEO, pas cu pas, AICI!

Bărbații s-au bucurat când această tânără sexy i-a abordat pe stradă, dar au fugit când și-a dat ochelarii jos! Ce „defe... VIDEO amuzant! Filmuleţul care a strâns sute de mii de vizualizări. Iat-o pe Thalia în ipostaze inedite...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego Sambata, 21.12.2024, 14:53
NBA Christmas Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x