Zile Libere 2019. Cum arată plajele din România de 1 Mai. Imagini inedite

Zille Libere 2019. Cum arată plajele din România de 1 Mai. Imagini inedite. Vezi în articolul a1.ro, imagini cu plajele din România de la Mamaia, Vama Veche, Eforie Nord, Eforie Sud, Costinești, Neptun, Venus, Saturn și 2 mai

Zille Libere 2019. Cum arată plajele din România de 1 Mai. Imagini inedite. Vezi în articolul a1.ro, imagini cu plajele din România de la Mamaia, Vama Veche, Eforie Nord, Eforie Sud, Costinești, Neptun, Venus, Saturn și 2 mai

Vacanța de Paște oferă românilor oportunitatea de a petrece câteva zile de relaxare alături de prieteni și rude, ieșind din cotidian și schimbând peisajul. Mulți aleg ca în această vacanță de primăvară să meargă la mare pentru a putea petrece așa cum se cuvine și de 1 mai.

Unii preferă plajele aglomerate și gălăgioase, înconjurate de cluburi și agitație, unde distracția e mereu în toi. Alții își doresc să petreacă timp cu cei dragi la malul mării, pe o bucată de plajă retrasă, unde copii se pot juca în liniște.

Cum arată plajele din România de 1 mai

Zile libere 2019 - Minivacanța de 1 Mai - 1.Mamaia

Mamaia este cunoscută pentru plajele sale largi, cu nisip fin și intrare foarte lină în apă. În plus, 2 dintre plajele din stațiunea Mamaia au primit distincția Blue Flag, celelalte două fiind în Năvodari.

Nu toți românii sunt fanii liniștii și lumea dorește să se distreze. Unii vin la mare special pentru muzică, bere și mâncare, baldachine cu șampanie, animatoare și tunuri de spumă. Pentru toate aceste lucruri, Mamaia este fără îndoială locul în care trebuie să mergeți. Sigur, prețurile sunt mult mai ridicate decât în celelalte stațiuni, însă distracția este la standardele occidentale (cel puțin), iar plajele sunt excelente, chiar dacă mai murdare și aglomerate.

Zile libere 2019 - Minivacanța de 1 Mai - 2. Vama Veche

Poate cea mai uşoară cale să relaţionezi cu oamenii este să te duci la Vama Veche. Aici nimeni nu-ţi va spune ce să faci şi ce să nu faci, nu va conta cine eşti şi ce faci în restul timpului. „Starea de Vamă“ se traduce prin lejeritate, lipsă de griji, libertate - cam ca în copilărie, când toate responsabilităţile erau aşa departe, iar principala ta preocupare era să te joci cât mai mult. Acum principala ta preocupare în Vama Veche e distracție, serile târzii, plimbările lungi, focurile de tabără și toți prietenii aproape.

Zile Libere 2019. Cum arată plajele din România de 1 Mai. Imagini inedite

Zile libere 2019 - Minivacanța de 1 Mai - 3. Eforie Nord și Eforie Sud

Cele două staţiuni Eforie Nord şi Eforie Sud, respectiv cele 7 staţiuni Olimp - Neptun - Jupiter - Cap Aurora - Venus - Saturn - Mangalia sunt legate între ele, astfel că o plimbare te duce dintr-un capăt la altul al acestui conglomerat de vacanţă. Staţiunile au parcuri de distracţie, cu maşinuţe şi utilaje de agrement, cu parcuri acvatice şi piscine, în caz că marea nu este prielnică scăldatului. O cameră la hotel este aproximativ 150 lei pe noapte (3 stele), dar găseşti şi mai ieftin cu 50% la pensiunile şi vilele turistice ridicate în ultimii ani. Pentru grupuri există opţiunea de a închiria vila cu totul, prin negociere.

Eforie Nord este a doua stațiune turistică ca mărime de pe litoralul românesc, stațiune cu un regim balneoclimateric permanent. Amplasată la est de lacul Techirghiol, lac recunoscut pentru proprietățile sale curative ale nămolului, stațiunea Eforie Nord se află la o distanță de aproximativ 15 km de orașul Constanța.

Eforie Sud este o stațiune estivală integrată orașului Eforie, aflată în extremitatea sud-estica a României, pe fâșia de litoral cuprinsă între Marea Neagra și Lacul Techirghiol, la 8-20 m peste nivelul mării, la 5 km distanță de Eforie Nord și la 19 km distanță de Constanța.

Zile libere 2019 - Minivacanța de 1 Mai - 4. Costinești

Plaja nu este atât de aglomerată cu şezlonguri așa cum se întâmplă în Mamaia. Astfel, găseşti porţiuni libere de unde te poți așeza pe nisip. Umbreluţele de stuf, baldachinele pot fi închiriate plecând de la 15 lei, iar în weekend preţul creşte până la dublare. De mâncare găseşti peste tot, la terase, cherhanale și tarabe care îţi prepară ceva pe loc. Iar de distracţie, posibilităţile sunt nelimitate. Dacă vrei distracţie, ai nimerit unde trebuie: aici nopţile sunt întotdeauna albe.

Zile Libere 2019. Cum arată plajele din România de 1 Mai. Imagini inedite

Zile libere 2019 - Minivacanța de 1 Mai - 5. Neptun

Această stațiune este situată la 10km de Mangalia și este una dintre cele mai iubite și aglomerate de pe litoralul românesc. Plaja de nisip este generoasă, cu o lățime ce variază între 30 și 100m, fiind amenajată cu terase, baruri și terenuri de fotbal/tenis. Cea mai celebră porțiune este cea numită „La Steaguri”, considerată de mulți ca fiind cea mai bună plajă din România. Neptun este o stațiune perfectă pentru familiile cu copii și pentru înotători începători, intrarea în apă fiind foarte lină.

Zile libere 2019 - Minivacanța de 1 Mai - 6. Venus

Întinsă pe o distanță de aproximativ 1.5 kilometri, plaja stațiunii Venus păstrează particularitatea plajelor din sudul litoralului romanesc, aceea că este brăzdată de golfuri care intră adânc în țărm. Trei astfel de golfuri împart plaja Venus în sectoare înguste. Odată cu înaintarea către stațiunea Saturn plaja devine dreaptă și atinge o lățime de până la 200 de metri, acesta fiind sectorul cel mai frecventat de turiști. În această zonă izvorăsc ape minerale sulfuroase hipotermale, captate și utilizate pentru dușuri terapeutice. În partea de nord, pe o mică porțiune, accesul în apă se face mai greu, deoarece malul este presărat cu pietre. Aceasta este o zonă preferată de cei care doresc liniște și intimitate. Pe toată lungimea sa, plaja este acoperită cu nisip fin, iar pe anumite sectoare este amenajată cu șezlonguri și umbrele.

Zile libere 2019 - Minivacanța de 1 Mai - 7. Saturn

Plaja stațiunii Saturn este acoperită cu nisip grosier și este delimitată de Mangalia în sud și de Venus în nord. În partea de sud plaja este dantelată de numeroase golfuri artificiale care intră adânc în uscat, îngustând zona nisipoasă. În zona de nord, către stațiunea Venus, plaja se lățește până la 150 de metri, iar golfurile dispar. Aceasta este zona în care sunt prezente renumitele izvoare mezotermale sulfuroase, captate sub formă de dușuri. De-a lungul plajei șerpuiește o faleză pe care sunt amenajate numeroase baruri și terase unde turiștii pot zăbovi departe de soarele arzător al verii.

Zile Libere 2019. Cum arată plajele din România de 1 Mai. Imagini inedite

Zile libere 2019 - Minivacanța de 1 Mai - 8. 2 mai

Aceeaşi atmosferă o întâlneşti la 2 Mai. Lumea se relaxează făcând ce-i place, fără să deranjeze pe alții. Stațiunea este foarte aglomerată vara. Îndepărtându-te de mulţime, plaja oferă destule locuri sălbatice de relaxare - ţineţi cont că yoghinii o consideră cel mai bun loc pentru meditaţie. Preţurile la cazare în aceste sate-staţiuni pornesc de la 50 lei camera pentru o noapte. La banii aceştia îţi asiguri dormitul, tariful urcând în funcţie de utilităţile pe care ţi le doreşti.

Citește și:

-Minivacantă de șase zile, de Paște și 1 Mai. Când recuperează angajații ziua de 30 aprilie, declarată liberă

-Oficial! Minivacanță de Paște și de 1 Mai! 6 zile libere pentru români

-Vremea de 1 Mai 2019. Cum va fi vremea de Ziua Muncii la mare

Sursă foto: pexels.com

Parteneri
Ashley Graham a dansat în lenjerie intimă. Ce mesaj a vrut să transmită modelul plus-size
Modelul plus-size nu se sfiește să-și arate burtica de gravida. Ashley Graham a postat recent un videoclip în care a dansat în lenjerie intimă pentru a promova ideea acceptării de sine. De când a anunțat că este însărcinată cu al doilea copil, Ashley a părut mai fericită ca niciodată.
Catine.ro
Ultimele știri