Ce ne trebuie:
coaste de porc
cartofi albi
ketchup
mustar
miere poliflora
bere
Cum am pregatit:
Facem un sos barbecue (sau puteti cumpara unul). Eu il fac cu ketchup, un pic de mustar de Dijon, tabasco, sos Worcester, miere, un amestec de sare, piper, apio, usturoi tocat marunt si paprica. Sosul asta il dau cu pensula pe carnita.
Pregatesc cartofii wedges. Ii spal si-i las cu coaja, ii tai bucati mai mari, pun sare grunjoasa si-i hobaluiesc, cum se spune in Maramures, adica ii amestec – ei fiind uzi, sarea ramane pe ei. Ii pun intr-o tava si-i las sa respire jumatate de ora.
Dupa 30 de minute, pun coastele in tava, peste cartofi, adaug ulei, piper, inca putin sos barbecue peste carnita. Bag tava la cuptor.
Cand e gata, cam in jumatate de ora, asez totul pe un fund de lemn. Pun cartofii intr-un bol. Scot coastele – uitati cum umbla carnea pe os! Intr-un bol mic, pun niste sos barbecue si, pentru cine vrea mai picant, ardei iute. Presar piper pe deasupra. Asta se mananca fara nici o moderatie, fara limita – dar din cand in cand. Merge extraordinar!
Bon Apetit!
Foto: Facebook
Chef Nicolai Tand, jurizat de... copiii sai!... Adrian Iuriciuc, despre ce a insemnat experienta "Top Chef" pentru el...