Sa lucrezi pentru Top Chef nu este usor, dar este frumos. Inseamna sa rezisti unor situatii ce pot alterna intre extreme. Ca de exemplu sa filmezi la 35 de grade sau la -15, pe vant, soare torid sau ploi. Dar tot aici se leaga multe prietenii, apar momente frumoase si amintiri.
In ultima luna, aceasta echipa a petrecut aproape 14-16 de ore pe zi impreuna. Nu au mai mancat cu familia, ci cu colegii, iar in aceasta perioada, zile libere aproape ca nu au existat! Doar doua au fost.
Tensiunea creste cu fiecare zi si totusi asta nu i-a dezbinat, ci i-a unit si mai mult. Cel mai sugestiv moment este cel al mesei de pranz. Dimineata toti alergau cu cate un sandvis in mana in toate partile si incercau sa mai faca si altceva pentru ca timpul ii presa. La pranz, insa, toata lumea isi lua portia si se inghesuiau unul langa altul pentru a avea toti loc la mese, intr-o atmosfera relaxata. Se vorbeste, se glumeste, se povestesc momente haioase din ce s-a filmat anterior. Se petrece totul ca intr-o mare familie.
Un moment deosebit a fost de ziua Alinei. Stresul era destul de mare si presiunea timpului isi punea amprenta apasator. Insa toata lumea a felicitat-o, a pupat-o, a primit cadouri. A zambit toata ziua. Radia! In pauza dintre doua probe, pe cand Alina se afla in mijlocul platoului, s-a strans toata echipa in jurul ei. I s-a cantat "La multi ani!" de a rasunat intregul studio. A fost foarte emotionata. Inainte de urmatoarea proba a intrat iar la machiaj pentru a sterge orice urma de emotie!
Nu doar echipa de productie are o legatura stransa. Si Chefii sunt foarte deschisi, vorbesc, rad, glumesc cu toata lumea. Si chiar gatesc pentru toata lumea. Da, ati vazut bine! Fiecare dintre chefi a gatit un preparat drag lor pentru toata echipa Top Chef.
Si ca in orice familie, este cineva care stie intotdeauna ce se intampla in orice moment si cu fiecare in parte, care are grija ca toti sa fie multumiti si sa fie liniste. Mai este cineva care tot timpul este agitat si nemultumit, dar nu din rautate, ci din dorinta de a se face o treaba serioasa. Si este si "capul familiei" care vegheaza asupra a tot ce se intampla si nu permite nici cea mai mica greseala. Asa e intotdeauna. Sunt tipuri de persoane, de caractere, pe care le gasesti in orice grup. Sunt acele persoane care sunt sufletul si care mentin oamenii uniti.
Iar preparatele care ies din mainile concurentilor sunt delicioase. Se imbina ingrediente si arome la care nu te-ai fi gandit niciodata. Le sorbi din priviri, iar la gust sunt incredibile! Ai mancat vreodata un somon cu ciocolata? E minunat!
Povestea este mult mai complexa, dar important este rezultatul ei. Iar publicul a apreciat munca acestor oameni din plin. Primul episod a fost lider de audienta pe segmentul cel mai important de public 18-49 ani, cu 17,2% cota de piata.
Va asteptam in fiecare luni in fata televizoarelor, pe Antena 1, de la 20:30.
Tudor Constantinescu: „In arta culinara ai nevoie de Har de la Dumnezeu”... Tudor Constantinescu a mostenit pasiunea pentru dulciuri de la bunica lui...