Talentatul bucătar și-a început cariera la restaurante de prestigiu din lume, ce au obținut două sau chiar trei stele Michelin
Istvan, după ce ne-a uimit cu 1000 de arome de poveste, continuă narațiunea vieții sale, purtându-ne prin unele dintre cele mai renumite restaurante ale lumii, unde el s-a dezvoltat ca bucătar. Tânărul concurent, în vârstă de 28 de ani, s-a remarcat pe parcursul competiției prin accentul diferit, care uneori îi dă bătăi de cap în dialogul cu ceilalți, dar și pentru admirația pe care i-o poartă colegei sale, Alexandra Leon, fapt remarcat de Chef Tudor.
Prima oprire, Restaurantul L'Arpège din Paris. Acesta era cunoscut în trecut cu numele de "L'Archestrate", pe când era condus de Alain Senderens. Renumit pentru preparatele vegetariene și vegane, localul a obținut, în primul an de la deschidere, o stea Michelin, urmând ca după aceea să mai adauge încă două stele în palmares. Cele trei stele Michelin au fost obținute în 1996, restaurantul păstrându-și-le până astăzi.
Actualul Chef, Alain Passard, a adus localul în topul celor mai bune restaurante din lume, unde L'Arpège s-a clasat pe locul 19 în cadrul "S.Pellegrino World's Best Resturants" în 2011.
Cea de-a doua oprire, Restaurantul Patrick Guilbaud din Dublin, care se poate mândri cu două stele Michelin. Acesta se remarcă cu o bucătărie clasică și modernă, dar fără să omită specificul irlandez, încă de la deschiderea din anul 1981. Localul i-a avut ca oaspeți pe numeroși oameni importanți din întreaga lume, bucurându-se în același timp de premii și recunoaștere la nivel local și internațional.
Concurentul nostru a învățat, deci, de la cei mai buni iar experiența îl recomandă ca fiind un posibil "Top Chef".
Johnny Depp a fost servit de bucătarul Daniel Grosu... Prinţesa Polonic, Anca Lungu, “fură” reţete de la Chef Nicolai...