Antena Căutare

"Mămăliga" a ajuns vedetă în SUA

„În inima cartierului Brooklyn, printre magazine cu piese auto, tarabe cu mâncare fast-food şi buticuri deţinute de evreii ortodocşi, curioşii vor descoperi o casă ţărănească, ce aminteşte de Europa de Est“

„În inima cartierului Brooklyn, printre magazine cu piese auto, tarabe cu mâncare fast-food şi buticuri deţinute de evreii ortodocşi, curioşii vor descoperi o casă ţărănească, ce aminteşte de Europa de Est“, descriu jurnaliștii de la "New York Times" singurul restaurant cu specific moldovenesc.

Localul desprins din peisajul balcanic s-a născut la iniţiativa lui Radu Panfil, un basarabean în vârstă de 35 de ani, ajuns pe pământ american în 2005, unul dintre cei aproape 5.000 de cetăţeni ai Republicii Moldova care locuiesc în New York. Curajos şi întreprinzător, bărbatul şi-a abandonat magazinul cu telefoane mobile deschis la Chişinău pentru a clădi în State o casă unde să poposească fraţii de peste Prut şi românii care trăiesc cu dorul de casă.

Citeste mai mult: adev.ro/mvbs6d
Localul desprins din peisajul balcanic s-a născut la iniţiativa lui Radu Panfil, un basarabean în vârstă de 35 de ani, ajuns pe pământ american în 2005, unul dintre cei aproape 5.000 de cetăţeni ai Republicii Moldova care locuiesc în New York. Curajos şi întreprinzător, bărbatul şi-a abandonat magazinul cu telefoane mobile deschis la Chişinău pentru a clădi în State o casă unde să poposească fraţii de peste Prut şi românii care trăiesc cu dorul de casă.

Citeste mai mult: adev.ro/mvbs6d

Restaurantul "Moldova" a luat naștere la inițiativa unui basarabean, Radu Panfil, care a ajuns în 2005 pe pământ american, după ce și-a abandonat afacerea din Chișinău. Moldoveanul a dorit ca românii veniți în America să se poată bucura de atmosfera caldă și primitoare de acasă, atenuând puțin din dorul de casă.

Articolul continuă după reclamă
„Brooklyn este cartierul începuturilor pentru imigranţii din Europa de Est. Din acest motiv am hotărât să deschid primul restaurant aici. Este un deliciu extraordinar să văd cum oamenii se reîntâlnesc întâmplător, după ani de zile, pentru a povesti“, mărturiseşte Radu Panfil, într-un interviu acordat ziarului „Adevărul“.

Citeste mai mult: adev.ro/mvbs6d

Alegerea locației nu a fost întâmplătoare, Brooklyn-ul fiind considerat un cartier al începuturilor pentru imigranții din Europa de Est. Radu a lucrat inițial în numeroase restaurante ca manager sau chelner până a reușit să dea drumul propriei sale afaceri, mânat de dragostea sa pentru restaurante.

"Încă din copilărie visam să am un restaurant ca tata", mărturisește Panfil, precizând că barul din Chișinău al tatălui său a reprezentat pentru el o a doua casă.

Deși inițial localul avea scopul de a-i face pe români să se simtă ca acasă, acesta a reușit să se transforme într-o atracție pentru newyorkezi, după ce articolul din New York Times le-a deschis apetitul pentru bucatele românești, în special pentru mămăligă.

"Americanii sunt foarte curioși să guste din chestia aia galbenă", povestește Radu pentru adevarul.ro.

Restaurantul servește mereu preparate tradiționale, chelnerii sunt îmbrăcați în costume naționale iar muzica este cu specific folcloric. De sărbători, managerul aduce artiști români care reușesc să îi facă pe români să se simtă în sânul familiei din România.

Fermecați de decoruri și de preparatele moldovenești, jurnaliștii de la "New York Times" îi sfătuiesc pe americani să treacă pragul acestui restaurant pentru a se delecta cu mesele îmbelșugate și cu poveștile de pe tărâmurile Basarabiei.

GALERIE FOTO! Duff Goldman și torturile sale spectaculoase... Preparatele care au făcut furori în 2013...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Unde ne putem întâlni zi de zi :)

Dacă doriţi să revedeţi momente dragi din Top Chef nu e panică :). Iată câteva linkuri care vă pot ajuta. Site-ul emisiunii este http://a1.ro/top-chef/. Pe Facebook avem pagina https://www.facebook.com/antena1official/?fref=ts.Antena1/ , iar canalul nostru de YouTube este: http://www.youtube.com/Antena1AntenaTVGroup.

Nu în ultimul rând, puteţi urmări toate înregistrările integral pe AntenaPlayhttp://antenaplay.ro/top-chef-s2.

Video recomandate
Hello Chef sezonul 9, 10 mai 2025. Chef Samuel și Roxana Blenche, o nouă provocare în bucătărie! Ce rețete au de gătit pentru Marian Godină Sambata, 10.05.2025, 15:30
Citește și
Liliana Petraru, fosta concurentă Top Chef, s-a căsătorit ca în povești
4 zodii atrag succesul până pe 25 mai 2025. Vezi dacă te numeri printre ele Catine.ro
Ouăle se ţin în frigider? De ce?
Ținuta de gală a Thaliei a atras toate privirile la un eveniment caritabil. Cum a arătat vedeta Happy Channel
Fiul lui Dan Capatos, sportiv de performanță la doar 13 ani. Face sacrificii uriașe pentru a-și vedea visul... DivaHair
Adriana Bahmuțeanu continuă războiul cu băieții lui Silviu Prigoană: „Să îi ierte Dumnezeu”. Ce s-a... Libertatea.ro
AUR Brașov, campanie agresivă de raportare la BEC: Sute de influenceri care susțin public votul pentru Nicușor... Ziare.com
Anunțul lui Ilie Năstase, după lovitura uriașă dată de Ion Țiriac în România: „Asta e important!” AntenaSport
Despărțire neașteptată în showbiz-ul autohton! Celebrul cuplu a anunțat că divorțează după 10 de ani de... Elle
EXCLUSIV. Imagini dureroase de la înmormântarea lui Mircea Cîmpeanu! Familia și vedetele își iau rămas bun |... Spynews.ro
De ce a vărsat lacrimi Andreea Marin ultima dată! „Despărțirea este mult, mult mai grea!“ BZI
Analiză stilistică și simbolică a Primului Cuplu din Stat, făcută de Vladimir Tătaru: George Simion sau... BZI
Oana Lis continuă să vândă din casă pentru a-și ajuta soțul: ”Avem multe cărți, icoane…” Antenastars.ro
Guguluf cu căpșuni în aluat și glazură cu sirop de căpșuni HelloTaste.ro
„George Simion vorbește limba Moscovei și astăzi l-a aplaudat pe Karol Nawrocki. Coincidență? Nu”. Agitație... Antena3.ro
Riscul la care se expun astronauții care zboară spre Marte. Corpul lor nu va mai fi la fel niciodată useit
Horoscopul zilei de 15 mai 2025. Peștii își vor face noi prieteni. Află ce se întâmplă cu zodia ta Catine
Rețeta succesului în energie. Cum să „storci” statul și de curent electric, și de contracte de peste un... Jurnalul
Mesajul unui actor din România pentru Simion: Știi ce ești tu? Ești un fricos. Ești un laș și o marionetă Kudika
Ingredientul care face busuiocul să crească chiar şi de trei ori mai repede. Devine viguros şi cu frunze mari Playtech
Delia a anunțat pe cine va vota în turul.«Vă rog frumos să nu mă așteptați cu o bâtă, să mă scuipați» Redactia.ro
Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsori în toată ţara, de mâine dimineaţă. Vreme severă până sâmbătă Observator
Care sunt măsurile de siguranță pe plajă MediCOOL
Somon cu sparanghel la tigaie. Rețetă rapidă și extrem de gustoasă HelloTaste
Prezentatoarea TV a apărut în costum de baie, iar soțul ei a fost numit pe loc „cel mai norocos bărbat din lume” ProSport
Tur de forță pentru George Simion! Întâlnire cu premierul Italiei, la câteva ore după întrevederea cu liderul... Gandul
Tur de forță european pentru George Simion! S-a întânit la interval de câteva ore cu președintele Poloniei și... CanCan
6 trăsături pe care bebelușii le moștenesc de la tata DeParinti
Miley Cyrus a reacționat după ce mama ei i-a dat „unfollow” pe Instagram. Vedeta a descris situația drept... ZUTV
Google a pierdut un proces antitrust important în SUA. Ce nu mai poate face gigantul tech de acum UseIT
Desert la pahar cu căpșuni, cremă caramel cu banane și biscuiți Hello Taste
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x