Bucatarii veniti la “Top Chef” in acest sezon au experiente acumulate in cele mai prestigioase restaurante din lume. Veres Istvan este concurentul care a facut scoala de bucatari in Paris, a continuat sa gateasca la restaurante din acelasi oras, din Dublin, restaurante cu trei si, respectiv, doua stele Michelin.
Bear Grylls mananca in emisiunea sa, “Man vs. Wild”, gandaci, omizi si diverse vietati, dar in afara show-ului se rasfata cu preparate gatite de Veres Istvan, unul dintre concurentii “Top Chef”: “Bear Grylls este foarte pretentios cand vine vorba de mancare. Chiar daca la el in emisiune mananca orice, la restaurant prefera ciocolata cu petale de aur. La un party privat i-am gatit pate brisée cu sos de ciocolata si petale de aur, ganache de ciocolata cu cimbru, piept de rata cu sos hibiscus asezonat fructe si legume caramelizate”, a marturisit concurentul.
Masa pregatita de Veres Istvan l-a impresionat atat de tare pe Bear Grylls incat a venit la bucatarie si l-a felicitat: “Mi-a spus ca masa a fost fantastica. Am fost foarte mandru”, a spus concurentul care va gati la “Top Chef” in cea de-a doua editie.
Pasiunea lui Istvan pentru gatit a inceput la o varsta frageda, parintii lui detinand un restaurant in Targul Secuiesc: “Bucataria nu este parte a vietii mele, ci este viata mea. Restaurantul parintilor mei se inchide in jurul orei zece, dar in fiecare seara raman in bucatarie pana pe la ora trei noaptea ca sa experimentez diferite preparate.”
Printre personalitatile pentru care a gatit se mai numara echipa Coco Chanel, Karl Lagerfeld, Beyonce si Justin Bieber.
Dupa o prima editie in care concurentii i-au impresionat pe cei trei chefi, Joseph Hadad, Nicolai Tand si Tudor Constantinescu, cea de-a doua se anunta cel putin la fel de spectaculoasa, avand in vedere experientele bucatarilor.
Telespectatorii care vor urmari “Top Chef” luni 28 octombrie, de la ora 20:30, la Antena 1, vor putea afla numele celor care vor merge mai departe in concurs.