Heston Blumenthal, un renumit chef din UK, ne dezvăluie un meniu neobișnuit de Crăciun la restaurantul său, Fat Duck, unde puteți mânca preparate precum supă de prune, aur, tămâie și lumânări.
Restaurantul, cotat cu trei stele Michelin, a avut în meniul de Crăciun de anul trecut lumini comestibile, beteală și alte simboluri tipice sezonului.
O vizită la localul lui Heston este cu siguranță o experiență de neuitat. Plăcinte condimentate, din carne îndulcită, sunt servite la masă, împreună cu o supă de carne de vită condimentată cu portocale.
Aurul, smirna și tămâia sunt reinterpretate într-un preparat festiv ce conține supă limpede de homar, redusă până când devine un jeleu, care este apoi învelit în foiță de aur și servit ca un baton de aur aromatizat cu tămâie (o rășină din arborele de Boswellia). Totul este însoțit de un parfum de smirnă.
Lumânarea, care arde pe tot parcursul cinei, este tăiată și servită în final, surpriza fiind gustul de ciocolată și caramel, combinat cu fructul pasiunii, al decorului aparent necomestibil.
Întregul festin se ridică la 350 de dolari de persoană, însă merită să încerci, măcar o dată în viață, un meniu neobișnuit de Crăciun.
Primul muzeu din istoria lumii, dedicat cartofilor prăjiți... Tortul curcubeu, o idee pentru o aniversare colorată...