Era o vreme în care filmele nu se făceau pe crome verzi, în studio, peste care se suprapuneau, apoi, 10.000 de soladți născuți pe computer. O vreme în care fierul nu troznea pe fier, iar roboții nu zburau. Pe atunci se clădeau filme de genul PRETTY WOMAN. Cu iubire, cu fraze deștepte, cu muzică de supercalitate. La un sfert de secol de atunci, NBC i-a reunit pe protagoniști. Sunt la fel de frumoși. Sunt la fel de calzi...
Actorii ”treceau” de sticlă, te luau de mână, îi simțeai, erau vii, jucau, știau scenariul, trăiau replicile. Statham nu apăruse să dea numai picioare în cap, Jet Li nu zbura, nu existau roboți, oamenii verzi din Avatar nu se ițiseră. Atunci a apărut FRUMUȘICA.
Nici Julia Roberts, nici Richard Gere n-au fost prevăzuți pe afiș. Împreună, însă, au dat cinematografiei ceea ce mulți consideră cea mai frumoasă comedie romantică.
"Frumușica" nu trebuia să fie "Frumușica". În sensul că "Pretty Woman" fusese gândită ca o dramă ce ilustra viața prostituatelor din Los Angelesul anilor '90. Julia Roberts nu fusese aleasă pentru rol. Era ultima opțiune. Prima era întrebată Karen Allen, apoi Molly Ringwald, Winona Ryder, Michelle Pfeiffer ori Meg Ryan sau Daryl Hannah. Julia era, la cei 21 de ani ai săi, considerată necoaptă, deși, în 1989, primise o nominalizare la premiul Oscar pentru rolul din "Magnolii de oțel".
Nici Richard Gere n-a fost sunat! Al Pacino a zis "nu". Au urmat Cristopher Reeve, Daniel Day-Lewis, actori cu ștaif, dar și Denzel Washington, aflat la primii pași. Finalmente, Gere a citit scenariul și a acceptat.
Scenele de nuditate i-au dat Juliei...urticarie!
Bugetul n-a fost unul mic, primul tur de manivelă dându-se abia după ce s-au aprobat 14.000.000 de dolari. S-a pornit la drum pe 24 iulie 1989, s-a filmat mai mult în locații din Los Angeles. Între cei doi exista chimie, chiar dacă, la scena de dragoste, Juliei, extrem de pudică, i-a apărut, de la emoții, urticarie.
Mulți consideră că "Pretty Woman" este cea mai bună comedie romantică. Dacă mai adăugăm că încasările au fost de 463 de milioane de dolari, iar filmul a fost privit de o populație mai mare de trei ori decât cea a României actuale, e clar că "Frumușica" merită...văzută.
Acum, la 25 de ani de atunci, cei de la NBC au adunat vedetele pentru unn interviu - omagiu. Julia Roberts nu mai e ”nebuna” de ieri. E o doamna frumoasă, elegantă, chiar dacă, acasă, are probleme grave. Richard Gere, budist, nebudist, taoist, maoist, e același domn bine, dar cu un sfert de secol mai înțelept. Pe 24 martie, postul va prezenta interviul. Până atunci, dacă facem liniște și privim poza, paraca auzim, pe fundal, Roxette. Sau Roy. Roy Orbison. Adică dragoste. Și filme ce nu mor. Niciodată.
Sunt şi ei oameni obişnuiţi! Ce încearcă să găsească prin magazine jurații și prezentatorul de la “Next Star”... Dan Capatos, "şmecherie fără număr", alături de Nicolae Guţă! Show aşa cum nu ai mai văzut niciodată...