Cum prepară Chef Sorin Bontea ciolanul de porc. Rețeta simplă pe care o pregătește de Sărbatori
Chef Sorin Bontea vine în ajutorul gurmanzilor cu rețeta de ciolan de porc pe care o pregătește în sezonul rece.
Publicat: Vineri, 27 Noiembrie 2020, 16:09 | Actualizat: Vineri, 27 Noiembrie 2020, 17:10- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
A ales piciorul din spate al porcului, pe care l-a lăsat timp de 24 de ore la marinat într-o saramură cu apă, sare, foi de dafin, ienibahar și boabe de piper. Apoi, l-a dat la cuptor 4 ore - 4 ore și jumătate la 140-150 grade.
Rezultatul final? Un ciolan fraged la interior și crocant la exterior.
Ciolanul de porc este o mâncare gustoasă și sățioasă, foarte simplu de preparat, dar care necesită răbdare. Merge bine alături de divese murături, dar și lângă o salată mixtă.
O friptură de porc gustoasă și fragedă nu poate lipsi de pe masa tradițională de Crăciun. Fie că preferi o rețetă clasică sau una mai interesantă, ciolanul propus de juratul Chefi la Cuțite va împăca toate gusturile.
Urmărește rețeta video pentru a vedea rețeta propusă de Chef Sorin Bontea, pas cu pas. Poftă bună!