Rețeta de mâncărică de mazăre cu pui a lui Chef Sorin Bontea. Cum gătești pas cu pas preparatul tradițional
Chef Sorin Bontea a împărtășit cu pasionații de bucătărie secretele lui pentru o mâncărică de mazăre cu pui delicioasă. Trucul pe care îl folosește la final pentru a degresa preaparatul.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Luni, 29 Mai 2023, 22:54 | Actualizat: Marti, 30 Mai 2023, 09:58Probabil nu e niciun român care să nu fi mâncat cel puțin o dată mâncărică de mazăre cu pui. Gustul ne duce cu gândul direct în copilărie, unde acest tip de mâcare era nelipsit din cărțile de buncate ale bunicilor. Pentru a obține fix acea savoare, chef-ul folosește ingrediente clasice, însă are și micile sale secrete.
Cum gătește Chef Sorin Bontea mâncăria de mazăre cu pui. Ce truc folosește pentru a degresa preparatul
Din serie „mâncăruri mai de la noi”, Chef Sorin Bontea vă propune o rețetă clasică, dar delicioasă de mâncărică de mazăre cu pui. Preparatul nu este deloc greu de făcut, însă așa cum a spus chiar juratul Chefi la cuțite secretul stă în ordinea în care ingredientele sunt gătite.
Pentru început, Chef Sorin Bontea pune puiul la gătit într-o cantitate considerabilă de ulei. El a ținut să precizeze că deși pare mult ulei, este importantă cantintatea pentru a nu se lipi carnea. Ulterior, atunci când este gata, preparatul poate fi degresat.
După ce a întors puiul, el a început să dea gust, adăugând sare și piper. Ulterior, după ce carnea a prins crustă, bucătarul adaugă ceapa tăiată julien.
Chef-ul a mai dezvăluit că el preferă să gătească bucățile de carne în același timp cu ceapa. Cu toate acestea, o variantă la fel de bună este și să scoateți puiului, adăugați ceapa la călit și apoi restul ingredientelor.
Acesta este momentul în care, dacă vreți să degresați preparatul, puteți folosi o lingură pentru a scoate din uleiul în care s-au gătit primele ingrediente. În continuare, se adaugă mazărea, puțină apă, condimentele și le lasă la fiert cu capacul pus
Pentru ultimul pas, Chef Sorin Bontea adaugă pasta de tomate, dizolvată cu puțină apă pentru a se amesteca mai ușor. Preparatul mai rămane pe foc pentru încă 10 minute și înainte de a fi pus în farfurie se mai asezonează cu sare și piper, după gust.
De asemenea, de reținut, că e important ca mâncărica de mazăre cu pui trebuie să aibă sos din belșug și nu trebuie lăsată să fiarbă prea mult.
Ingrediente mâncărică de mazăre cu pui după rețeta lui Chef Sorin Bontea
- 700 g pulpă de pui
- 1 kg mazăre
- 2 cepe medii
- pastă de tomate
- mărar
- sare și piper
Dacă sunteți în căutarea unui alt preparat tradițional care să vă aducă gustul copilăriei, vă oferim o rețetă de ciulama de ciuperci. Chef-ul s-a inspirat din preparatele bunicii sale și a împărtășit trucul său pentru a obține un fel de mâncare fără cocoloașe.
Pe aceeași temă