Chefi fără limite, 21 februarie 2022. Trei probe pentru trei avantaje puternice. Ce au fost puși concurenții să facă
În ediția de Chefi fără limite, din 21 februarie 2022, fiecare echipă și-a ales rerpezentanții care să se ocupe de câte o probă: mastică, smochine, caracatiță. Între concurenți deja s-au iscat tensiuni din cauza presiunii de pe umerii lor să câștige avantaj pentru echipa pe care o reprezintă. Ce au fost puși concurenții să facă.
Autor: Cosmina Ambrose Publicat: Luni, 21 Februarie 2022, 21:43 | Actualizat: Luni, 21 Februarie 2022, 21:46Show-ul Chefi fără limite își caută cu fiecare probă cei mai talentați concurenți, cărora le împinge limitele la maximum. Prima ediție din 21 februarie 2022 provoacă echipele să fie agile, puternice, rapide, atente și să aibă toate simțurile la capacitate maximă pentru a câștiga cel puțin un avantaj adus de cele trei probe.
Echipele luptă acum pentru a avea 15 minute în plus la gătit, pentru a avea sprijinul chefului la proba finală și pentru a avea avantajul de a intra primele în cămară, diseară.
Concurenții au curățat la foc automat mastică, au spălat caracatița în apa mării și au preparat smochine
Chefii și-au ales câte doi reprezentanți pentru fiecare probă, între care și cheful, iar cel de-al șaselea membru a rămas pe barcă pentru a face curat și a pregăti echipei sale de mâncare, după ce termină.
Concurenții au început să curețe mastica, deliciul specific Greciei, dar se pare că le-a dat bătăi de cap. Masticul este o rășină naturală produsă de arborele de mastic, care necesită multă migală atunci când este curățat, însă timpul le cere echipelor să fie cât mai rapide pentru a aduce un avantaj. Vezi în videoclipul de mai sus ce concurenți "și-au aruncat" deja primele cuțite și au fost critici la adresa colegilor de breaslă.
Celelalte echipe care curățau caracatița s-au confruntat cu strictețea unui specialist grec, care nu le-a dat “undă verde” până ce caracatița nu era curată. Nisipul din apele Greciei s-a prins de tentaculele caracatiței și devenea din ce în ce mai greu de curățat. VEZI ÎN GALERIA FOTO MAI MULTE IMAGINI.
Chefii au participat cu unul dintre concurenții din echipa sa la proba smochinelor. Alături de persoana aleasă din echipă, ei trebuie să curețe smochinele și să le spele bine, iar ulterior să le coacă la cuptor alături de alte ingrediente.
18 concurenți sunt gata să demonstreze că au curajul, cunoștințele și ambiția necesare pentru a câștiga titlul de Chefi fără limite.
Care este regulamentul pentru Chefi fără limite, un show original de cooking, travel și aventură produs de Antena 1
Chefi fără limite va aduce în fața telespectatorilor un show de cooking cu ingrediente de top: 3 chefi celebri – chef Sorin Bontea, chef Florin Dumitrescu și chef Cătălin Scărlătescu, locuri spectaculoase, rețete tradiționale, misiuni atent puse la punct, competiție și suspans.
Chefii trebuie să își împartă echipa în alte trei echipe de câte 2 oameni, pentru a participa la 3 misiuni simultane. Fiecare dintre aceste misiuni este legată de bucătărie și de ingredientele specifice acestei zone, iar odată castigate, ele aduc avantaje importante în lupta pentru imunitate. La una dintre aceste misiuni va participa și câte un chef, în încercarea de a-și duce echipa spre victorie. Emisiunea Chefi fără limite este disponibila integral pe Antena Play.
Chios, Lesbos, Limnos, Seres, Meteora, Corfu, Mani, Creta, Naxos, Atena sunt cele 10 insule grecești pe unde se vor plimba echipele.
Prima ediție a fiecărei etape pune în joc imunitatea individuală. Chef-ul echipei care câștigă proba de gătit are dreptul să numească un concurent care scapă de o posibilă eliminare în etapa respectivă. Tema de gătit este stabilită de fiecare dată în această primă probă a etapei de chef-ul local, un invitat special al fiecărei zone în care vor ajunge.
O farfurie specifică locului, cu ingrediente caracteristice zonei respective, gătită de chef-ul local va trebui reprodusă sau reinterpretată de fiecare echipă în proba pentru imunitatea individuală. Pe tot parcursul sezonului, acest dish va putea fi gustat în premieră și de către telespectatori, pentru că va fi disponibil într-o secțiune special creată pe Tazz. Tot acolo, chef Sorin Bontea vine cu o propunere săptămânală de preparate care conțin ingrediente locale.
Pe aceeași temăMetoda de jurizare este și ea surprinzătoare și cu siguranță va aduce multe emoții nu doar concurenților, ci și celor aflați în fața micilor ecrane. Cum se vor descurca chefii, cât sunt de motivați concurenții și cine pornește cu dreptul în noua aventura culinară, telespectatorii vor afla în această seară, de la ora 20.30, la Antena 1. Emisiunea va putea fi urmărită în fiecare luni, marţi şi miercuri, de la 20:30, la Antena 1.