Caracatiță cu piure de linte și sos de măsline
Cu multe ingrediente, toate gustoase, nu poate fi decât delicioasă rețeta Caracatiță cu piure de linte și sos de măsline!
Publicat: Luni, 19 Noiembrie 2018, 22:56 | Actualizat: Marti, 16 Martie 2021, 22:24Cu multe ingrediente, toate gustoase, nu poate fi decât delicioasă rețeta Caracatiță cu piure de linte și sos de măsline!
Ingrediente pentru rețeta Caracatiță cu piure de linte și sos de măsline
- 1,5 kg caracatiță
- 1 fenel
- 10 gr semințe de fenel
- 1 țelină frunze și tulpina
- 1 lămâie
- 500 ml vin alb, sec
- 200 gr morcovi
- 150 gr ceapă albă
- 2 foi de dafin
- piper negru, boabe
- 5 cuișoare
- Pentru piure de linte
- 500 gr linte galbenă
- 1 fenel
- 2 morcovi
- 1 ceapă albă
- 50 ml ulei de măsline
- Sare
- piper alb
- 5 gr semințe de busuioc
- 50 gr capere cu codiță
- 200 ml oțet balsamic
- 100 gr zahăr alb
- 50 gr anason stelat
- 1 portocală
- 1 lime
- 1 legătură pătrunjel
- 100 ml ulei de măsline
- 100 gr măsline negre făra sâmburi
- 50 gr măsline verzi, fără sâmburi
- 200 gr roșii
- 20 gr busuioc proaspăt
Mod de preparare pentru rețeta Caracatiță cu piure de linte și sos de măsline
Caracatița se pune la fiert cu toate ingrediente de mai sus timp de 3 ore.
După ce s-a fiert se dă la rece apoi se taie și se marinează cu coaja de la portocale, lime, semințele de fenel, ulei de măsline, sare, piper, zeama de la o portocală.
Pentru piureul de linte, lintea se spala și se pune la fiert împreună cu legumele pentru 35 de minute. Apoi se trece prin blender până se obține un piure mai consistent și fin.
Pentru sosul de măsline, măslinele negre și verzi se toaca la cuțit împreună cu pulpa de roșie, se asezonează cu sare, piper, ulei de măsline și busuioc.
Din oțetul balsamic se face o reducție cu zahăr, iar caperele cu codiță sunt pentru decor.