Carne de miel cu sos tzatziki, hummus și lipii de casă
Carne de miel cu sos tzatziki, hummus și lipii de casă, o rețetă delicioasă și foarte sățioasă, pentru un prânz sau cină în familie.
Publicat: Marti, 14 Mai 2019, 21:36 | Actualizat: Miercuri, 24 Martie 2021, 19:05Carne de miel cu sos tzatziki, hummus și lipii de casă, o rețetă delicioasă și foarte sățioasă, pentru un prânz sau cină în familie.
Ingrediente pentru rețeta Carne de miel cu sos tzatziki, hummus și lipii de casă
- 2 kg pulpă de miel dezosată
- Sare și piper
- Rozmarin
- Coriandru
- Cimbru
- Nar(sos de rodii)
- Pentru sos tzatziki:
- 350 g castraveți
- 2-3 căței de usturoi
- 500 g iaurt
- Mărar verde
- Sare și piper
- Pentru lipii:
- 500 g făină
- 25 g drojdie
- 200 ml apă caldă
- Sare
- Pentru pasta de năut:
- 250 g năut din conservă
- Ulei de măsline
- 2-3 căței de usturoi
- Fulgi de ardei iute
- 1 lămâie
- Sare și Piper
- 1 lingură pastă de susan
- Pentru salată:
- 500 g roșii
- ceapă
- pătrunjel verde
Mod de preparare pentru rețeta Carne de miel cu sos tzatziki, hummus și lipii de casă
Se taie carnea cubulețe care se asezonează cu sare și piper și se prăjesc in ulei de măsline.
Se asezonează cu condimente, apoi se adaugă sucul de rodii și se lasă la foc până se caramelizează.
Între timp, se pregatesc lipiile din făină amestecată cu drojdia diliuată în apă caldă. Se lasă aluatul la dospit și se coc lipii la tigaie.
Din castraveti tocați mărunt și scurși, amestecați cu iaurt, usturoi pisat și frecat cu puțin ulei, sare și zeamă de lămâie se prepară un sos tzatziki.
Pentru pasta de năut, se scurge năutul și se trece prin blender împreună cu usturoiul, apoi se freacă cu ulei de măsline și se amestecă cu pasta de susan. Se potrivește gustul cu sare, piper, zeamă de lățâie și se decorează cu fulgi de ardei iute
La final se prepară o salată de roșii cu pătrunjel verde.