Antena Căutare

Cât a ajuns să coste un kilogram de roșii, înainte de Paște. Au devenit mai scumpe decât carnea de miel

Sărbătorile Pascale aduc cu ele scumpiri la alimente. Roșiile se numără printre produsele care au ajuns să coste mai mult decât carnea de miel în apropierea Paștelui. Iată cât valorează un kilogram.

Colaj cu roșii și masa de Paște Galerie
Roșiile se numără printre produsele care au ajuns să coste mai mult decât carnea de miel în apropierea Paștelui | Shutterstock

Sărbătorile sunt un prilej de bucurie pentru mulți români, care se pregătesc intens să pună pe masă cele mai delicioase preparate. Ca în fiecare an, prețurile la alimente au crescut semnificativ în perioada Paștelui.

De data aceasta, nu doar dulciurile sau carnea s-au scumpit, ci și legumele și fructele au înregistrat o majorare a prețurilor. Anul acesta trebuie să scoatem mai mulți bani din buzunar dacă ne dorim să avem pe masa de Paște roșii.

Cât costă un kilogram de roșii, înainte de Paște

Un kilogram de roșii a ajuns să valoreze mai mult decât carnea de miel în apropierea Sărbătorilor Pascale. Așadar, cei care își doresc să le consume trebuie să plătească aproximativ 65 de lei pe un kilogram.

Citește și: Rețetă de pască fără aluat. Cum să faci cel mai delicios desert de Paște și să scapi de povara frământatului

Producătorii susțin că produsele lor nu se vând, iar oamenii doar se uită și plecă atunci când văd prețul piperat de la raft sau tarabă, potrivit click.ro. În trecut, un kilogram de roșii putea fi cumpărat la prețul de 20 - 25 de lei.

Cât costă carnea de miel

Carnea de miel este cele mai căutat produs înainte de Paște. Se pare că anul acesta, fermierii s-au decis să nu crească mult prețul ei, ca toată lumea să își poată permite să pună pe masă un astfel de preparat tradițional sărbătorii.

Potrivit sursei citate mai sus, carnea de miel va costa în jur de 45 - 55 de lei, fiind mai ieftină decât kilogram de roșii. Aceasta poate să ajungă la prețul de 60 de lei în apropierea Paștelui, dacă este achiziționată direct de la producători.

Citește și: Cât te costă o porție de sarmale de post la târgurile din București. Socoteala de acasă nu se potrivește deloc cu cea din târg

Prețurile cărnii de miel din piețe și supermarket-uri vor varia, însă nu va costa mai mult de 50 de lei.

Pulpă de miel la cuptor, rețeta lui Sorin Bontea pentru Paște

Rețeta de pulpă de miel a lui Sorin Bontea este, cu siguranță, mâncarea ce nu trebuie să lipsească de pe masa de Paște. Se face simplu, rapid și cu ingrediente puține, iar gustul este savuros.

Iată ingredientele de care ai nevoie:

• Pulpă de miel fără os

• Câteva felii de pâine albă toast

• Vin alb sec

• Rozmarin proaspăt

• Salvie proaspătă/cimbru/cimbrișor (alte condimente, după gust)

• Pătrunjel proaspăt

• Câțiva căței de usturoi

• Ulei de măsline

• Câteva legume pentru a face un pat în tigaie – ceapă, morcov, țelină

• Sare și piper (după gust)

Juratul de la Chefi la cuțite a explicat în detaliu cum se gătește rețetă de pulpă de miel la cuptor în perioada Paștelui. Așadar, se ia pulpa de miel dezosată se leagă cu sfoară și se strânge până ce se obține un rulou. Se presară sare și piper după gust, apoi se așează totul într-o tigaie încinsă și se lasă cât să prindă o culoare frumoasă pe toate părțile (se întoarce regulat până ce se dă față cărnii). Nu se pune ulei, căci carnea de miel conține îndeajuns de multă grăsime care la contactul cu tigaia încinsă va începe să se topească.

Lăsăm ruloul de carne la răcit, apoi îl dăm cu muștar Dijon sau ceva asemănător, amestecat cu puțin vin alb sec, până obținem gustul dorit. Ulterior, facem un amestec din pâinea albă toast (doar miezul), rozmarinul, cimbrul, usturoiul tocat, ulei de măsline și alte condimente adăugate de noi după gust. Compoziția obținută prin frâmântare ușoară se distribuie uniform pe bucata de pulpă de miel, acoperind totul cu grijă. Totul se dă apoi totul al cuptor, la foc mic.

Vezi mai multe ştiri de ultimă oră pe observatornews.ro

Rezultate Loto 6 aprilie 2023. Numerele câștigătoare de joi la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus... (P) Servicii SEO iAgency, pentru optimizarea magazinelor online, la un preț… optim!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x