Cheesecake cu ganache de ciocolată și mascarpone
Când poftești la un desert rapid și fără coacere, rețeta de Cheesecake cu ganache de ciocolată și mascarpone, va fi cea mai bună alegere!
Publicat: Luni, 12 Noiembrie 2018, 21:07 | Actualizat: Marti, 16 Martie 2021, 22:26Când poftești la un desert rapid și fără coacere, rețeta de Cheesecake cu ganache de ciocolată și mascarpone, va fi cea mai bună alegere!
- Ingrediente pentru rețeta Cheesecake
- Pentru 4 porții
- 300 g biscuiți Neo cu cremă de vanilie
- 500 g mascarpone
- 200 g ciocolată neagră
- 125 g unt
- 100 g zahăr pudră
- 38 ml esență de rom
- 2 limete / lămâi
- 500 ml frișcă lichidă
Mod de preparare pentru rețeta cheesecake
Pentru baza cheesecake-ului, se pune untul la topit, iar biscuiții se sfărâmă în robot. Se adaugă untul peste biscuiți și se amestecă până se obține un aluat nisipos.
Pentru crema de brânză, se mixează 350 ml de frișcă până devine fermă, apoi se încorporează mascarponele frecat cu zahărul pudră și un praf de sare.
Restul de frișcă lichidă se încălzește și se topește ciocolata în ea, adăugănd și esență de rom.
Când toate acestea sunt gata, se asamblează deliciosul cheesecake în cupe de sticlă.
Se așază la bază un strat de biscuiți, apoi cremă de mascarpone, iar deasupra se toarnă ciocolată topită.
Se decorează deliciosul Cheesecake cu ganache de ciocolată și mascarpone, cu frunze de mentă și zmeură.
Poftă bună!