Cheesecake-ul perfect, fără efort şi talent la bucătărie! O reţetă simplă pentru doamnele şi domnişoarele care se respectă şi nu stau toată ziua cu şorţul la cingătoare
Cheesecake-ul perfect, fără efort şi talent la bucătărie! O reţetă simplă pentru doamnele şi domnişoarele care se respectă şi nu stau toată ziua cu şorţul la cingătoare!
Publicat: Joi, 07 Septembrie 2017, 10:56 | Actualizat: Miercuri, 24 Martie 2021, 19:26- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Cheesecake-ul perfect, fără efort şi talent la bucătărie! O reţetă simplă pentru doamnele şi domnişoarele care se respectă şi nu stau toată ziua cu şorţul la cingătoare!
Ingrediente
3 ouă
300 gr smântâna (acră/fermentata)
9 linguri zahăr
9 linguri ulei
225 gr făină
1/2 plic praf de copt
Ingrediente
Umplutura
500 gr brânză proaspătă de vacă (brânză dulce)
50 gr zahăr
1 plic zahăr vanilat
2 ouă
70 gr stafide (înmuiate în apa călduță și apoi în puțin rom)
coajă de la 1/2 lămâie
- Se bat bine ouăle cu țelul. Se adaugă smântâna și se mai bate până se încorporează. Se adaugă zahărul și uleiul și se bate până zahărul nu se mai simte aproape deloc.
- Se adaugă făină amestecată cu praful de copt și se amestecă energic până se obține un aluat omogen, care curge încet de pe tel. Se pune aluatul într-o cană gradată (veți avea în jur de 600 ml aluat).
- Se pune hârtie de copt într-o tavă de 20 x 24 cm. Se toarnă jumătate din aluat (cca 300 ml) în tavă și se nivelează. Se bate ușor tavă de masă, că să se așeze aluatul.
- Se coace blatul la 190C pentru 15 minute. Blatul nu trebuie să fie rumen sau perfect făcut, trebuie să fie doar închegat astfel încât să susțină umplutura.
- Cât se coace blatul, preparați umplutura: se freacă brânză cu zahărul și coajă rasă de la 1/2 lămâie. Se adaugă ouăle bătute și se omogenizează. Se adaugă stafidele scurse.
- Se așază umplutura peste blatul copt (fierbinte). Se toarnă restul de aluat deasupra și se nivelează.
- Se mai coace prăjitură, tot la 190C, timp de 35-40 minute (până e ușor rumenă desupra).
- Se lasă la răcit complet, apoi se tăie cuburi. Sursă: culinar.md