Chefi la cuțite 2 martie 2021. Rețetă de linguine cu creveți și cremă de zucchini, gătită de Nicoleta Pop
În ediția 3 a sezonului 9 ”Chefi la cuțite”, concurenta Nicoleta Pop i-a cucerit pe cei trei jurați cu o rețetă de linguine cu creveți și cremă de zucchini.
Publicat: Miercuri, 03 Martie 2021, 08:36 | Actualizat: Miercuri, 03 Martie 2021, 12:03Nicoleta Pop, o concurentă din Brașov, fostă stewardesă în Emirate, a venit la ”Chefi la cuțite în sezonul 9, pentru a-i impresiona pe cei trei chefi cu o rețetă de linguine cu creveți și cremă de zucchini.
Chef Sorin Bontea, Chef Cătălin Scărlătescu și Chef Florin Dumitrescu, îndrăgiții jurați au apreciat maxim acest preparat, atât pentru gust cât și pentru combinația de ingrediente, dar și pentru prezentare.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente din gama Lidl și pașii necesari pentru pregătirea unui astfel de preparat ce a fost apreciat cu trei cuțite bine meritate.
Ingrediente pentru rețetă de linguine cu creveți și cremă de zucchini:
- 3 zucchini de culoare verde închis
- 400 gr creveți proaspeți, nedecorticați
- 4 creveți tiger nedecorticați
- 1 ceapă roșie
- 1 ceapă albă
- 1 morcov
- 1 țelină apio
- 2 crenguțe de cimbru uscat
- 2 legături de pătrunjel verde
- Sare și piper
- ardei iute uscat
- 200 ml ulei de măsline
- 200 gr unt
- 6 roșii cherry
- 1 căpățână de usturoi
- 1 pahar de vin alb sec
- 1 pahar apă
- 1 cutie de linguine
Mod de preparare pentru pentru rețetă de linguine cu creveți și cremă de zucchini
Cu ingrediente proaspete și atent selecționate, așa cum sunt cele din gama Lidl, preparatele nu pot fi decât foarte gustoase.
Se începe cu pregătirea ingredientelor.
Se curăță creveții de coajă și de capete, se curăță usturoiul și legumele și se toacă.
Zucchinii se decojesc, iar cojile vor fi folosite pentru primul sos. Se taie în bucăți mici.
Se pune un vas cu apă la fiert și se adaugă sare. Când începe să fiarbă, se adaugă pastele și se fierb 2-3 minute.
Se prepară o cremă bisquie.
Se pun la călit în puțin ulei de măsline cojile de la creveți, ceapa, morcovul, 2-3 căței de usturoi, țelina, rosiile cherry, toate tocate mărunt. Se amestecă bine, iar când încep să se pătrundă se adaugă vin si apă. Se mai fierb aproximativ 15 minute să se evapore alcoolul. Apoi se procesează într-un blender și se trece pasta rezultată prin sită, să fie fină.
Într-o tigaie mare se adaugă unt și ulei și se aromatizează cu 2-3 căței de usturoi striviți și crenguțele de cimbru. Se înlătură aceste ingrediente și se adaugă, treptat, câte un polonic de bisque se lasă să fiarbă până scade sosul, apoi se adaugă pastele scurse. Se va avea grijă ca pastele să se gătească al dente în sosul de bisque care continuă să scadă, transformându-se într-o cremă. În ultimele 2 minute se adaugă și creveții.
Se prepară crema de zucchini.
Se pun cojile de la cei trei zucchini la fiert în apă cu sare și se lasă 5 minute. Se scurg și se clătesc cu apă foarte rece. Apoi se procesează într-un blender adăugând și puțin ulei, piper și sare, obținând un sos cremos.
Ceapa roșie, tocată solzișori, se călește în ulei, se adaugă bucatile de zucchini, sare și piper și se mai prepară aproximativ 8 minute. Se adaugă apă cât să se acopere și se lasă la fiert încă 10 minute.
Cand sunt gata, se transformă într-o cremă cu ajutorul blenderului vertical.
Pe aceeași temăCreveții tiger se trag ușor la tigaia grill.
Crema de zucchine va fi pusă ca bază în farfurie, atât pentru gust cât și pentru plating, Deasupra se așază pastele și se decorează cu puțin pătrunjel tocat și crevetele tiger în varf.
Spor la preparat rețetă de linguine cu creveți și cremă de zucchini și poftă bună la savurat!
Mai multe rețete culinare inedite și interesante puteți afla urmărind emisiunea „Chefi la cuțite” sezonul 9 care este difuzată duminica de la ora 20:00, dar și luni și marți, de la ora 20:30, la Antena 1!