Conserve pentru iarnă: Rețeta clasică de zacuscă, simplă și gustoasă!
Dintre toate rețetele de zacuscă, cea mai simplă și cea mai căutată tot Rețeta clasică de zacuscă rămâne!
Publicat: Luni, 27 August 2018, 08:47 | Actualizat: Marti, 16 Martie 2021, 22:44- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Dintre toate rețetele de zacuscă, cea mai simplă și cea mai căutată tot Rețeta clasică de zacuscă rămâne!
Puteți încerca, cu succes și Zacusca de ghebe, sau Zacusca combinată cu multe legume! Toate sunt ușoare și bune!
Ingrediente pentru Rețeta clasică de zacuscă
- 3 kg vinete
- 1 kg ardei capia, roșu
- 1kg ardei gras, roșu
- 1 kg ceapă
- 750 ml ulei
- 800 g bulion
- piper
- cimbru
- busuioc
- sare dupa gust
- zahăr, după gust
Mod de preparare Rețeta clasică de zacuscă
Coaceți vinetele, curățați-le și lăsați-le la scurs.
Coaceți ardeii, curățați-i și lăsați-i la scurs.
Curățați ceapa, tocați-o solzișori și puneți-o la călit în uleiul încins.
Când ceapa este bine pătrunsă și devine sticloasă, adăugați vinetele tocate, ardeii tocați, câte o priză de sare și condimente și dați vasul la cuptor, la foc mediu, până când uleiul se va ridica la suprafață. Amestecați periodic în vas, să fiți siguri că zacusca nu se lipește.
Adăugați bulionul, amestecați bine zacusca, dați din nou vasul la cuptor și peste 15 minute, gustați zacusca și potriviți-i gustul cu cele necesare.
Puneți zacusca fierbinte în borcanele sterilizate, fierbinți și ele, închideți capacele și lăsați-le la cuptorul fierbinte, cu focul stins, până a doua zi când se vor răci, apoi treceți-le în cămări.