Antena

Cea mai bună reteță de cremă de zahăr ars. Rețetă simplă, delicioasă și rapidă

Crema de zahar ars. Reteta simpla, delicioasa si rapida. Pentru astazi ne-am gandit sa va propumem o reteta clasica de crema de zahar ars cu care sa va rasfatati weekendul acesta.

Publicat: Joi, 18 Octombrie 2018, 09:55 | Actualizat: Marti, 16 Martie 2021, 22:34
Cea mai bună reteță de cremă de zahăr ars. Rețetă simplă, delicioasă și rapidă
Crema de zahar ars. Reteta simpla, delicioasa si rapida. Pentru astazi ne-am gandit sa va propumem o reteta clasica de crema de zahar ars cu care sa va rasfatati weekendul acesta.

Cremă de zahăr ars. Rețetă simplă, delicioasă și rapidă. Pentru astăzi ne-am gândit să vă propumem o rețetă clasică de cremă de zahăr ars cu care să vă răsfățați weekendul acesta.

Cremă de zahăr ars - Ingredinete

Cremă de zahăr ars - Mod de preparare

Primul pas este de a pune laptele la fiert și la răcit, pentru a fi la o temperatură potrivită(temperatura camerei) atunci când este momentul să-l folosim.

Într-o cratiță se caramelizează 100 gr de zahăr. Imediat ce s-a topit, se roteşte cratiţa astfel încât să se ungă peretele cratiţei până aproape de margine. Atunci când se aude trosnind înseamnă că s-a răcit suficient.

Se bat cele opt oua cu 200 gr zahăr şi cu zahărul vanilat până se topeşte zahărul. Eu le-am rezolvat repede cu mixerul. Numărul de ouă ce se pot folosi la 1 litru de lapte nu este bătut în cuie ci poate fi între minim 5 şi arhisuficientul 10. Dacă sunt mai puţine se ţine mai mult la cuptor pentru a se închega crema.

Laptele, ouăle și esența de rom se amestecă. Puteți aroma crema de zahăr ars cu orice aromă pe care o preferați. Pentru o textură interesantă și un gust deosebit, puteți adăuga coajă rasă de portocală sau stafide.

Punem cratiţa pe un alt vas cu apă astfel încât să se sprijine în mânere. Dacă nu avem o punem într-o tavă cu apă. Crema de zahăr ars se prepară la bain marie pentru a asigura un transfer încet de căldură care duce la obţinerea siropului de caramel şi evitarea arderii cremei. Lăsăm la cuptor pentru cca o oră. Crema trebuie să capete consistenţă şi dacă agităm uşor cratiţa trebuie să tremure ca piftia. Când observăm că are consitenţa piftiei oprim focul.

Crema de zahăr ars se servește rece. Poftă bună!

Sursa foto:ro.pinterest.com

Whatsapp LinkedIn
crema de zahar ars crema de zahar ars simpla crema de zahar ars cu rog retete reteta crema de zahar ars reteta dulciuri simple retete simple prajituri simple de weekend prajituri de casa prajituri simple
Stirile zilei Barem simulare Bacalaureat la Limba Română 2025. Cum trebuiau rezolvate subiectele
Videoclipul zilei
Citește și
Rețetă cremă de zahăr ars. Trucuri pentru un desert gustos
Hello Chef sezonul 2, 26 septembrie 2021. Roxana Blenche şi Adda pregătesc un desert delicios - Cremă de...
Budincă de lapte, caramelizată. O alternativă la crema de zahăr ars
Rețetă de cremă de zahăr ars pe aragaz: simplă, rapidă și delicioasă
Video recomandate
Video
Citește și