Cea mai bună reteță de cremă de zahăr ars. Rețetă simplă, delicioasă și rapidă
Crema de zahar ars. Reteta simpla, delicioasa si rapida. Pentru astazi ne-am gandit sa va propumem o reteta clasica de crema de zahar ars cu care sa va rasfatati weekendul acesta.
Publicat: Joi, 18 Octombrie 2018, 09:55 | Actualizat: Marti, 16 Martie 2021, 22:34- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Cremă de zahăr ars. Rețetă simplă, delicioasă și rapidă. Pentru astăzi ne-am gândit să vă propumem o rețetă clasică de cremă de zahăr ars cu care să vă răsfățați weekendul acesta.
Cremă de zahăr ars - Ingredinete
- 1 litru lapte
- 8 ouă
- 200 gr zahăr
- 2 plicuri zahăr vanilat
- esenţă rom
Cremă de zahăr ars - Mod de preparare
Primul pas este de a pune laptele la fiert și la răcit, pentru a fi la o temperatură potrivită(temperatura camerei) atunci când este momentul să-l folosim.
Într-o cratiță se caramelizează 100 gr de zahăr. Imediat ce s-a topit, se roteşte cratiţa astfel încât să se ungă peretele cratiţei până aproape de margine. Atunci când se aude trosnind înseamnă că s-a răcit suficient.
Se bat cele opt oua cu 200 gr zahăr şi cu zahărul vanilat până se topeşte zahărul. Eu le-am rezolvat repede cu mixerul. Numărul de ouă ce se pot folosi la 1 litru de lapte nu este bătut în cuie ci poate fi între minim 5 şi arhisuficientul 10. Dacă sunt mai puţine se ţine mai mult la cuptor pentru a se închega crema.
Laptele, ouăle și esența de rom se amestecă. Puteți aroma crema de zahăr ars cu orice aromă pe care o preferați. Pentru o textură interesantă și un gust deosebit, puteți adăuga coajă rasă de portocală sau stafide.
Punem cratiţa pe un alt vas cu apă astfel încât să se sprijine în mânere. Dacă nu avem o punem într-o tavă cu apă. Crema de zahăr ars se prepară la bain marie pentru a asigura un transfer încet de căldură care duce la obţinerea siropului de caramel şi evitarea arderii cremei. Lăsăm la cuptor pentru cca o oră. Crema trebuie să capete consistenţă şi dacă agităm uşor cratiţa trebuie să tremure ca piftia. Când observăm că are consitenţa piftiei oprim focul.
Crema de zahăr ars se servește rece. Poftă bună!
Sursa foto:ro.pinterest.com