Rețetă de crochete de cașcaval cu cartofi, perfecte printre aperitivele unei mese festive!
Mici bijuterii culinare aceste Crochete de cașcaval cu cartofi,perfecte printre aperitivele unei mese festive!
Publicat: Vineri, 20 Iulie 2018, 10:05 | Actualizat: Luni, 23 Noiembrie 2020, 22:18- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Mici bijuterii culinare aceste Crochete de cașcaval cu cartofi,perfecte printre aperitivele unei mese festive!
La mare căutare sunt și aceste Crochete de pui pe pat de brânzeturi, sau aceste Crochete de dovlecei cu brânză și somon afumat!
Ingrediente pentru rețeta de crochete de cașcaval cu cartofi
- 2 cartofi medii
- 250 g cașcaval cedar
- 2 ouă
- sare
- piper
- boia de ardei dulce
- 250 ml ulei
- 200 g pesmet
Mod de preparare rețeta de crochete de cașcaval cu cartofi
Spălăm cartofii bine și îi punem la fiert, necurățați de coajă, în apă cât să-i acopere.
Nu îl lăsăm să fiarbă definitiv, ci doar să se pătrundă puțin.
Cartofii fierți și răciți sub jet de apă rece, îi curățăm de coajă și îi dăm pe răzătoare.
De asemeni, dăm pe răzătoare și cașcavalul.
Într-un vas încăpător amestecăm aceste ingrediente date pe răzătoare și adăugăm condimentele și ouăle.
Omogenizăm bine totul, apoi formăm mingiuțe cât o nuca, pe care le trecem prin pesmet.
Le vom trece de câteva ori prin pesmet să se acopere bine partea exterioară.
Punem uleiul la încins într-un wok.
Scufundăm crochetele de cașcaval cu cartofi și le lăsăm să se prăjească câteva minute până se rumenesc frumos la suprafață.
Scoatem crochetele cu ajutorul unei spumiere și le așezăm pe prosoape de hârtie absorbantă.
Le servim că aperitive, cu legume proaspete.