Cum preparăm cele mai gustoase chiftele de pui în sos alb de ciuperci cu brânzeturi?
Chiftelele sunt apreciate de toți consumatorii preparatelor din carne, însă sosurile cu care sunt combinate le poate înnobila gustul delicios.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Miercuri, 26 Februarie 2020, 10:45 | Actualizat: Miercuri, 17 Martie 2021, 14:42Cele mai frecvente sosuri pentru chiftele sunt sosurile de roșii, dar puțini au încercat acest delicios sos alb de ciuperci cu brânzeturi ce se potrivește tare bine la chiftelele din carne de pui.
Iată ce ne trebuie pentru Rețeta Chiftele de pui în sos alb de ciuperci cu brânzeturi:
- Pentru preparat chiftele de pui:
- 1kg carne de pui, tocată
- 1 ou
- 1 ceapă
- 3 căței de usturoi
- sare și piper
- 1 cartof, mediu
- 1 legătură de pătrunjel verde
- ulei pentru prăjit
- Pentru sosul de ciuperci cu brânzeturi:
- 500 gr ciuperci champignon
- 2 căței de usturoi
- 1 ceapă
- 50 gr unt
- 400 ml smântână de gătit
- 100 ml vin alb demi-dulce
- sare și piper
- 150 gr cremă de brânză cu verdeață
- 50 gr parmezan ras
- câteva frunze proaspete de busuioc
Mod de preparare pentru Rețeta chiftele de pui în sos alb de ciuperci cu brânzeturi
Pentru a prepara chiftele din carne de pui, trecem prin mașina de tocat carnea împreună cu ceapa și usturoiul, apoi adăugăm cartoful tocat și el și bine scurs de lichid și pătrunjelul tocat mărunt. Adăugăm sare și piper și încorporăm cele două ouă, apoi lăsăm compoziția la odihnit 30 de minute, la rece, să se întrepătrundă gusturile. Formăm chiftelele de mărimea unei nuci și le prăjim în ulei încins. Le scoatem pe prosoape absorbante pentru a se scurge surplusul de grăsime.
- Mai vedeți și Rețeta Chifteluțe în aluat fraged, preparate la cuptor!
Între timp, pregătim și sosul de ciuperci cu brânzeturi. Tocăm ceapa mărunt, tocăm și usturoiul și ciupercile și le tragem la tigaie în unt topit. le amestecăm bine până se pătrund, apoi adăugăm vinul și lăsăm la fiert până se evaporă alcoolul. Trecem totul prin blender și prin sită, dar oprim și câteva felii de ciuperci pentru decor. Punem din nou sosul pe foc, adăugăm smântâna lichidă și la primul clocot adăugăm crema de brânză. Amestecăm până aceasta se topește, iar spre final, adăugăm și parmezanul ras.
Potrivim gustul cu sare și piper și adăugăm chiftelele fierbinți. Le mai lăsăm pe foc aproximativ 6-8 minute, timp în care adăugăm și frunze proaspete de busuioc.
- Vedeți și Rețeta Spaghete cu chiftele în sos de roșii!
Servim delicioasele chiftele de pui în sos alb de ciuperci cu brânzeturi, calde, cu crutoane de pâine, sau chiar cu mămăliguță.
Să vă fie de folos!