Ghiveci sau cea mai bună rețeta de tocăniță de legume din lume, gata imediat cu doar câteva ingrediente!
Fie că e vară sau toamnă, un ghiveci de legume sau o tocăniță merge de minune la prânz sau la cină Află cum se face cea mai bună rețetă din lume!
Publicat: Luni, 22 Iulie 2019, 16:57 | Actualizat: Luni, 08 Martie 2021, 17:11Fie că e vară sau toamnă, un ghiveci de legume sau o tocăniță merge de minune la prânz sau la cină Află cum se face cea mai bună rețetă din lume!
Marele avantaj al acestei rețete de ghiveci de legume este faptul că nu ai nevoie de multe ingrediente și timpul de gătire este destul de scurt. În plus poți folosi chiar legume ce ți-au mai rămas prin frigider și nu știi ce să faci cu ele!
Ingrediente pentru rețeta de ghiveci de legume (tocăniță de legume):
- ceapă
- suc de roșii/puțin bulion
- ulei
- legume după plac (morcov, cartof, mazăre, ardei roșu, vânătă, conopidă, dovlecel, păstăi etc)
- sare, piper și opțional un praf de zahăr
- mărar
Mod de preparare pentru rețeta de ghiveci de legume (tocăniță de legume):
Extrem de simplu și cu ingrediente pe care le-am găsit prin frigider. Începem cu ceapa, pe care o tocăm mărunt și o călim într-o lingură de ulei. Noi am ales să folosim o super tigaie Regis Stone Wok, ca să nu folosim mult ulei și să obținem un preparat cu adevărat sănătos, gustos și aspectuos!
Când ceapa se călește adăugăm și celelalte legume, pe care le-am tocat în forma dorită. Noi am pus niște rondele de morcovi, mini buchețele de conopidă și cuburi de vânătă și dovlecel, dar și câteva bucăți de cartof, ardei și niște mazăre. Desigur, ghiveciul nostru (tocănița de legume) se poate face în orice combinație de legume dorești!
Câne legumele și-au schimbat puțin culoarea adăugăm un pahar de apă și câteva linguri de bulion (sau o cutie de suc de roșii, punem capacul și lăsăm la foc mic să fiarbă. Spre final dregem la gust cu sare, piper, zahăr și mărar și asta e tot! Poftă bună!
Fiindcă am folosit tigaia Regis Stone Wok, ce are un strat special, antiaderent, legumele noastre s-au gătit extrem de frumos. Chiar dacă am folosit doar o lingură de ulei (pentru gust), ingredientele nu s-au lipit deloc și și-au păstrat nu doar culoarea vie, ci și substanțele nutritive!
Baza din oțel inoxidabil a produselor din gama Regis Stone permite distribuirea uniformă a căldurii, motiv pentru care orice rețetă aleasă de tine se gătește rapid și ușor!
Cu tigaia Regis Stone Wok poți găti tot felul de mâncăruri cu sos, tocănițe savuroase, mixuri asiatice de legume și multe altele! O să te convingi că acest produs chiar îți oferă o calitate superioară față de tigăile ceramice.
Spor la gătit!
Pe aceeași temă