Cum se prepară cel mai simplu și delicios tort de sezon: Tort Pădurea Neagră
Unul dintre cele mai îndrăgite torturi de sezon, cu cireșe și vișine, este renumitul Tort Pădurea Neagră.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Marti, 16 Iunie 2020, 17:44 | Actualizat: Marti, 16 Iunie 2020, 18:25Rețeta de Tort Pădurea Neagră este una simplă, doar cu frișcă și cireșe sau vișine, sau ambele și, bineînțeles, un blat cu cacao.
Iată ce ne trebuie pentru Rețeta de Tort Pădurea Neagră:
- Blat de tort cu cacao de 25 cm:
- 8 ouă
- 8 linguri de zahăr
- 8 linguri de unt topit
- 6 linguri de făină
- 2 linguri de cacao
- 1 praf de sare
- Sirop de ciocolată:
- 400 ml smântână pentru frișcă
- 200 gr ciocolată
- Umplutura:
- 500 gr frișcă naturală, bătută
- 30 ml rom
- 300 gr cireșe/vișine fără sâmburi
- 100 gr zahăr
- 1 lingură amidon
- 2 linguri apă
- Decor:
- fulgi de ciocolată dulce și amăruie
- cireșe/vișine
- frișcă
Mod de preparare pentru Rețeta de Tort Pădurea Neagră
Pentru a prepara blatul de Tort Pădurea Neagră se procedează ca la orice rețetă clasică de pandișpan. Începem prin a separa albușurile de gălbenușuri. Presărăm sare peste albușuri și le batem spumă, apoi adăugăm, treptat, zahărul și le batem până obținem o bezea fermă. Adăugăm gălbenușurile amestecate cu untul topit și făina în ploaie. Coacem blatul de tort pentru 35-40 de minute la 180 de grade, în cuptorul preîncălzit. Apoi îl lăsăm să se tempereze și îl răsturnăm pe un grătar de răcire.
Între timp preparăm siropul de ciocolată. Încălzim smântâna pentru frișcă și topim ciocolata ruptă în ea. Amestecăm până se omogenizează și lăsăm siropul de ciocolată să se răcească.
Pentru umplutură, punem cireșele/vișinile amestecate cu zahărul, într-un vas, pe foc, până se formează sirop. Adăugăm amidonul desfăcut în puțină apă rece și amestecăm până se omogenizează și capătă consistență cremoasă. Frișca bătută o amestecăm cu romul.
Pe aceeași temăCum asamblăm Tortul Pădurea Neagră?
Secționăm blatul în trei părți pe care le însiropăm cu siropul de ciocolată. Întindem între blaturile de tort frișca bătută și punem din loc în loc din cireșele/vișinele cu amidon. Deasupra și pe laterale, decorăm tortul cu frișcă și fulgi de ciocolată.
Dăm tortul la rece pentru cel puțin o oră, înainte de a-l secționa să se așeze bine straturile.
Este delicios!