Cum se prepară pâinea înăbușită? O pâine cu miez dens și pufos și exterior crocant
Pentru că stăm acasă și avem timp suficient de testat rețete culinare, iar rețetele de pâine sunt la mare căutare, iată o rețetă de pâine înăbușită. O pâine cu miez dens și pufos și exterior crocant.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Joi, 26 Martie 2020, 10:42 | Actualizat: Joi, 19 Noiembrie 2020, 17:15Și pentru că are un mod special de preparare, cantitatea de drojdie va fi mult mai mică față de cantinatea necesară la Rețeta clasică de pâine.
Ingrediente pentru rețeta de pâine înăbușită:
- 350 ml apă
- 15 gr drojdie proaspătă, sau 3 gr drojdie uscată
- 500 g făină
- 1 linguriță sare
- 1/2 linguriță zahăr
- 30 ml ulei
- 1 linguriță oțet
Mod de preparare pentru rețeta de pâine înăbușită
Drojdia se amestecă cu zahărul până se lichefiază, apoi se adaugă puțină apă caldă și puțină făină. Se amestecă bine, se lasă câteva minute la odihnit, apoi se toarnă la mijlocul făinii, cernută într-un vas încăpător și amestecată cu sarea.
Se toarnă, treptat, apa caldă, alternând cu oțetul și uleiul și amestecându-le cu făina și drojdia activată.
Va rezulta un aluat ferm, care se acoperă și se lasă la dospit, aproximativ 45-50 de minute.
Cu 20 de minute înainte de expirarea timpului de dospire a aluatului, se pune la cuptor, la 200 de grade, un vas de yena cu capac.
După expirarea celor 20 de minute, se scoate vasul, se pune aluatul în el, se acoperă cu capacul și se dă din nou la cuptor, pentru 30 de minute, la 200 de grade.
După aceea, se înlătură capacul și se mai lasă pâinea să se rumenească 10-15 minute, la 175-180 de grade.
Va ieși o pâine cu miezul dens ca buretele și cu o coajă rumenă și crocantă.
Spor și poftă bună!