Prăjitura "Noire", un desert delicios şi foarte uşor de făcut! E gata în doar câteva minute, fără mare chin
Prăjitura "Noire" este perfectă pentru cei care iubesc ciocolata, dar nu vor să-şi petreacă prea mult timp în bucătărie. Nu e nevoie de ingrediente sofisticate şi nici de cuptor.
Publicat: Duminica, 04 Septembrie 2016, 09:20 | Actualizat: Marti, 15 Decembrie 2020, 12:24Prăjitura "Noire" este perfectă pentru cei care iubesc ciocolata, dar nu vor să-şi petreacă prea mult timp în bucătărie. Nu e nevoie de ingrediente sofisticate şi nici de cuptor.
Ingrediente pentru rețeta de Prăjitura "Noire":
200 g ciocolată cu lapte
150 g margarină
150 g biscuiţi cu ciocolată
250 ml frişcă lichidă
2 linguri cacao
1 lingură zahăr pudră
15 g gelatină
3 linguri lichior cremă de ciocolată
Glazură:
50 g ciocolată cu lapte
50 g frişcă lichidă
Mod de preparare pentru rețeta de Prăjitura "Noire":
Punem la topit 75 g margarină. Biscuiţii se zdrobesc şi se amestecă cu margarina topită. Compoziţia obţinută o punem pe fundul unei tăvi tapetate cu folie de plastic şi o dăm la frigider.
Ciocolata se pune la topit cu 50 ml frişcă lichidă. Când e gata, se dă de pe foc şi se amestecă cu restul de margarină netopită, zahărul pudră, restul de 200 ml frişcă nebătută, cacao şi lichiorul de ciocolată. Se amestecă totul foarte bine şi se lasă la odihnit.
Gelatina se pune la hidratat în 100 ml apă rece pentru 10 minute, după care o punem la foc mic până se dizolvă. Se toarnă peste compoziţia de ciocolată şi se amestecă bine. Se pune apoi peste stratul de biscuiţi şi se da vasul la rece, după care se răstoarnă pe un platou şi se glazurează cu crema obţinută din ciocolata topită în frişca lichidă. Se ornează cu fructe, ciocolată rasă sau alt decor la alegere.
Poftă bună!