Ești în pană de timp și de bani? Desert super ieftin şi delicios: Mille feuille cu mere coapte şi cremă de vanilie
Ce zici de un desert pe bază de dulceaţă de caise, cremă de vanilie, mere coapte, scorţişoară, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit "Mille feuille cu mere coapte şi cremă de vanilie”? Este extrem de simplu de făcut, iar gustul e pe măsură!
Publicat: Miercuri, 28 Iunie 2017, 10:30 | Actualizat: Miercuri, 24 Martie 2021, 19:31Ce zici de un desert pe bază de dulceaţă de caise, cremă de vanilie, mere coapte, scorţişoară, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit "Mille feuille cu mere coapte şi cremă de vanilie”? Este extrem de simplu de făcut, iar gustul e pe măsură!
INGREDIENTE:
1 pachet foi de cremșnit, gata coapte(3 foi)
2 kg mere aproximativ egale ca aspect
multă scorțișoară
800 g gem/dulceață de caise
Cremă de vanilie din:
1 l lapte
8 gălbenușuri
8 linguri făină
6 linguri zahăr
esență de vanilie
2-3 plicuri zahăr vanilat
un praf sare
500 g frișcă batută sau 400 g unt spumat
zahăr pudră și scorțișoară pentru decor
MOD DE PREPARARE:
Mai întâi se pregătesc merele, care se coc în coajă, dar cu cotoarele îndepărtate.
Se presară scorțișoară peste ele, apoi se lasă la răcit și li se îndepărtează coaja.
Pentru crema de vanilie, se freacă gălbenușurile cu un praf de sare, pentru a le intensifica culoarea, apoi se spumează cu zahărul pe baie de aburi și se diluează, treptat, cu laptele fierbinte, după care se adaugă făina diluatăa în puțin lapte rece și se amestecă energic pentru omogenizare.
Se fierbe crema pentru un clocot sau două, apoi se adaugă esența și zahărul vanilat.
Se lasă crema să se răcească bine și se amestecă cu frișca batută, sau cu untul spumat.
Se așează prima foaie de aluat în tavă, se întinde peste ea un strat gros de cremă de vanilie, apoi se așează a doua foaie de aluat și se presară scorțișoară peste ea.
Peste a doua foaie se așează merele unul lângă altul, se întinde gemul sau dulceața de caise peste ele, apoi un strat subțire din crema de vanilie și ultima foaie de aluat deasupra.
Gemul și crema de vanilie vor pătrunde și în interiorul merelor, dar vor astupa și golurile dintre acestea.
Peste ultima foaie se presară zahăr pudră și scorțișoară, iar prășitura se va da la rece pentru câteva ore, apoi se va porționa cu ajutorul unui cuțit cu lama zimțată, folosind metoda fierăstrăului.
Vezi rețeta VIDEO pas cu pas, AICI!