Rețeta de eclere cu cremă de vanilie și glazură de ciocolată
Nu pot lipsi nici de pe mesele sărbătorilor de iarnă, mult iubitele eclere cu cremă de vanilie și glazură de ciocolată!
Publicat: Luni, 24 Decembrie 2018, 09:42 | Actualizat: Miercuri, 24 Martie 2021, 18:39- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Nu pot lipsi nici de pe mesele sărbătorilor de iarnă, mult iubitele eclere cu cremă de vanilie și glazură de ciocolată!
Ce ne trebuie pentru a prepara rețeta de eclere cu cremă de vanilie și glazură de ciocolată:
- Pentru coji:
- 500 ml apă
- 250 ml ulei
- 350 g făină
- 6 ouă
- un praf sare
- Pentru crema de vanilie:
- 5-6 gălbenușuri
- 6 linguri zahăr
- 1 l lapte
- 10 linguri făină
- 250 gr unt
- sare
- esență de vanilie
- Pentru glazură:
- 200 gr ciocolată
- 100 ml smântână pentru frișcă
Iată cum preparăm rețeta de eclere cu cremă de vanilie și glazură de ciocolată:
Pentru prepararea cojilor de eclere, se pun la fiert apa împreună cu uleiul și un praf de sare, iar când încep să clocotească se trage vasul de pe foc și se adaugă toată făina.
Se amestecă bine și se lasă la răcit, apoi se adaugă unul câte unul, ouăle.
Se lasă aluatul la odihnit câteva minute, apoi se pune într-un posh cu dui și se trasează formele cojilor de eclere, într-o tavă tapetata cu hârtie de copt.
Se coc cojile de eclere cu cremă de vanilie și glazură de ciocolată, pentru 20-30 de minute la 180 de grade, sau până se rumenesc frumos la suprafață.
Pentru crema de vanilie, se mixează gălbenușurile mai întâi cu puțină sare pentru a li se accentua culoarea, apoi cu zahărul, după care se diluează treptat, pe baie de aburi, cu laptele fierbinte.
Se amestecă până se îngroașă, se adaugă esență, apoi se lasă să se tempereze ușor, după care se încorporează treptat untul, spumat în prealabil.
Se umplu cojile de eclere cu crema de vanilie, apoi se glazurează cu ciocolata topită în smântâna încălzită.