Rețeta File de păstrav cu tapenada de măsline si sos de morcov cu țelină
Pentru că, din când în când trebuie să mai servim și câte o masă cu pește, poate găsiți inspirație în delicioasa rețetă File de păstrav cu tapenada de măsline si sos de morcov cu țelină.
Autor: Maria Udrea Publicat: Vineri, 25 Octombrie 2019, 15:16 | Actualizat: Miercuri, 07 Aprilie 2021, 16:35Pentru că, din când în când trebuie să mai servim și câte o masă cu pește, poate găsiți inspirație în delicioasa rețetă File de păstrav cu tapenada de măsline si sos de morcov cu țelină.
Ingrediente pentru rețeta File de păstrav cu tapenada de măsline si sos de morcov cu țelină:
- 4 fileuri de pastrav 4x250 g
- 500 g morcov
- 600 g țelină
- 400 g măsline negre fără sâmburi
- 50 ml ulei floarea soarelui
- 100 ml ulei de măsline
- 200 g făină albă
- 30 ml suc de lămâie
- 100 g lime ( 1 lime)
- 4 căței usturoi
- 20 g sare
- piper 20 g
- 200 g sare mare
- 20 g smântână 32% grăsime
- 20 g unt
Mod de Preparare pentru rRețeta File de păstrav cu tapenada de măsline si sos de morcov cu țelină:
Se curăță morcovii, se spală și se taie rondele pe tocator și se pun la fiert într-o cratiță cu o lingură de unt și 10 g sare fină.
Se curăță țelina, se spală, se taie rondele și se pune la fiert cu 1 lingură de unt și 10 g sare.
Citeste si: Păstrăv gustos și aromat în tigaie grill
Se curăță fileurile de pește de aripioare și se pun într-o farfurie cu sare mare.
Se pregătește tapenada de măsline. Se pun măslinele fără sâmburi în robotul de bucătărie împreună cu cei 4 căței de usturoi. Se paseaza și se adaugă, treptat, uleiul de măsline până se obține o pastă omogenă.Se adaugă 20 g smântână cu 32% grăsime. Se transferă într-un bol.
După ce morcovii au fiert, se pun în blender și se face pastă. Se adaugă sare. Se procedează la fel cu țelina. Fiecare pastă se pune în boluri separate.
Se pregătește fileul de păstrăv. Într-o farfurie se pune făină și se tapetează peștele, apoi se scutură bine. Se ia o tigaie plată, se adaugă 50 ml ulei. Când uleiul s-a încins, se pune fileul de pește cu pielea în jos. Se lasă câteva minute până prinde o crustă aurie.
Citeste si: Rețeta Păstrav prăjit în crustă de mălai și mămăligă pane!
Se pune păstrăvul pe farfurie, se adaugă lângă el 2 linguri din pasta de morcovi, 2 linguri din pasta de țelină și 2 linguri tapenada de măsline.
Se decorează farfuria cu sos balsamic, 1 panseluță comestibilă , 2 germeni de mazăre și o jumătate de lime.