Gem de caise: Ingredientul secret care îi dă o savoare unică
Puternic aromat, de la un ingredient secret care îi dă savoare unică, cu gust dulce-acrișor și cu o culoare foarte plăcută, deliciosul gem de caise este preferatul tuturor, atât servit la mic dejun cu pâine și unt, cât și în diverse deserturi.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Sambata, 20 Iulie 2019, 09:40 | Actualizat: Joi, 25 Iunie 2020, 09:35- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Din caise bine coapte, zemoase și dulci, la care adăugăm și sâmburii din dotare, va ieși cel mai delicios gem de caise pe care l-ați preparat vreodată.
Ingrediente pentru Rețeta de gem de caise:
- 3 kg caise bine coapte
- 1 kg zahăr
- sâmburii de la caise
- zeama de la 2 lămâi
Mod de preparare Pentru rețeta de gem de caise
Pentru a prepara gem de caise gustos și pentru a mai diminua din cantitatea de zahăr necesară, se aleg caisele cele mai coapte. Caisele se spală bine și se scurg bine înainte de folosire. Se sparg în jumătăți, se îndepărtează sâmburii și se pun într-un vas cu pereții dubli. Se stropesc cu zeama de lămâie, apoi se adaugă zahărul peste ele și sâmburii curățați.
Vasul cu caisele amestecate cu zahăr și sâmburi se dă la rece pentru câteva ore, sau chiar de seara până dimineața, timp în care se mai amestecă pentru a se dizolva zahărul și a se forma siropul.
Pe aceeași temăA doua zi, se dă vasul la cuptor pentru aproximativ 2 ore, la foc mediu, sau până când gemul de caise capătă consistență.
Sâmburii de caise, ingredientul secret care îi dă o savoare unică gemului de caise, se pot îndepărta, înainte de a da gemul la cuptor, sau se pot lăsa în gem pentru o aromă și gust bun.
Gemul de caise se pune fierbinte în borcanele sterilizate, iar borcanele se vor lăsa în cuptorul cald, cu focul stins, până se vor răci definitiv.
Un gem delicios, frumos colorat și aromat, pe care n-ar trebui să-l ratăm.