Antena

Lasagna cu vinete la cuptor și lipii cu ierburi aromate

Puțini știu că mult îndrăgita rețetă italiană de lasagna se poate prepara și altfel, cum ar fi o Lasagna cu vinete la cuptor și lipii cu ierburi aromate.

Autor: Redacție a1.ro Publicat: Marti, 06 Octombrie 2020, 10:58 | Actualizat: Luni, 12 Iulie 2021, 11:56
Lasagna cu vinete la cuptor și lipii cu ierburi aromate
Chefi la cuțite

Angelica Djurj, o concurentă din Borșa de meserie ajutor de bucătar a venit în ediția 13 din sezonul 8 „Chefi la cuțite”, să-i impresioneze pe cei trei chefi cu o altfel de lasagna, una cu vinete servită cu lipii de casă aromate cu ierburi, foarte gustoase.

Ingrediente pentru Rețeta Lasagna cu vinete la cuptor și lipii cu ierburi aromate:



Mod de preparare pentru rețeta de lasagna cu vinete la cuptor și lipii cu ierburi aromate

Preparare lasagnea de vinete.

Se spală vinetele, se scurg și se feliază în fâșii de 1,5 cm care se presară cu sare și se lasă la odihnit pentru a elimina sucul amărui.

Se pornește cuptorul la 180 de grade.

Feliile de vinete se tamponează cu prosoape de hârtie absorbante, se trec prin făină, apoi pein ouă anmestecate cu sare și piper și se prăjesc în baie de ulei.

Se prepară sos de roșii.

Se pune ceapa cu usturoiul la călit în ulei de măsline.

Recomandari A1

Se pasează rosșiile. cu ajutorul blenderului și se adaugă peste ceapă și usturoi.

Sosul se fierbe la foc mic, amestecand continuu.

Asamblare și preparare lasagna de vinete.

Se unge o tavă de cuptor cu unt și se pun straturi în felul urmator: un strat de vinete, unul de sos de roșii, mozazarella rasă, parmezan ras, mozzarella din zer și busuioc. Se repeta acest ciclu pana la 5 straturi. La fiecare al doilea strat se presară puțină sare.

Tava cu lasagna de vinete se dă la cuptor la 180 de grade, pentru 20- 25 de minute.

Se scoate tava de la cuptor, se lasa puțin la răcit și se porționează în farfurii, apoi se mai dau farfuriile la cuptor pentru 5 minute, adăugând puțină smântână de gătit, parmezan și puțină mozarella rasă, pentru a se forma o crustă frumoasă.

Pe aceeași temă

Cum se prepară lipii cu ierburi de provence?

Se cerne făina într-un bol și se face o adâncitură la mijloc. Între timp se încalzesc 300 ml de apă și se adaugă o linguriță de zahăr și 10 grame de drojdie. Se amestecă până se diluează drojdia și zahărul, iar amestecul se pune în adâncitura din făină. Se presară sare pe lateralul făinii din bol și se lasă 5 minute să se activeze drojdia.

Apoi se frământă aluatul adăugând 4 linguri de ulei. Se pune aluatul deoparte ladospit, acoperit cu prosoape de bucătarie.

Pe aceeași temă

După 30 - 40 de minute se fac niște turtițe care se dau la cuptorul încins la 250 de grade pentru 5 -7 minute. Când se rumenesc pe deasupra, lipiile sunt gata. Se scot din cuptor și se ung cu pensula, cu un amestec de ulei cu ierburi aromatice. Lipiile se servesc impreuna cu lasagna de vinete, pentru a întinge cu ele în sosul de roșii.

Spor și poftă bună!

Îndrăgita emisiune „Chefi la cuțite” poate fi urmărită în fiecare seară de luni, marți și miercuri, de la ora 20:30, la Antena 1!

Whatsapp LinkedIn
lasagna cu vinete la cuptor reteta de lasagna vinete lasagna italieneasca bucatarie italieneasca chefi la cutite lipii cu ierburi aromate
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Pale Moon e thriller-ul coreean care te va captiva. Când tentațiile și ambiția duc pe un drum fără întoarcere. Vezi primele episoade disponibile.
Stirile zilei Viaţa după potop, drama românilor sinistraţi în Valencia. "Nu mă gândeam în viaţa mea că în Spania se întâmplă aşa ceva, să nu primeşti ajutor imediat"
Videoclipul zilei
Video recomandate
Video
Citește și