Rețeta Lava cake cu ciocolată albă și sos de căpșuni
Puteți încerca o rețeta extrem de interesanta și de gustoasă: Lava cake cu ciocolată albă și sos de căpșuni
Publicat: Luni, 06 Martie 2017, 19:24 | Actualizat: Sambata, 12 Decembrie 2020, 16:55- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Ingrediente pentru rețeta Lava cake cu ciocolată albă și sos de căpșuni:
- 300 gr ciocolată albă
- 6 ouă
- 200 gr făină
- 400 gr unt
- 250 g zahăr pudră
- 2 păstăi de vanilie
- 2 lămâi
- 500 ml lapte
- 300 gr căpșuni congelate
- 100 gr din fiecare fruct: coacaze, zmeură, afine, căpsuni, toate proaspete
- șare
- frunze de mentă
Mod de preparare pentru rețeta Lava cake cu ciocolată albă și sos de căpșuni:
Se pun untul și ciocolata la bain marie pentru topire.
După ce s-au topit, se omogenizează și se dau la rece.
Se amestecă ouăle cu zahărul, coaja de lămâie, semințele de vanilie și sarea și se bat foarte bine cu telul pentru 2-3 minute.
Se adaugă ciocolata topită și răcită și se amestecă bine.
La final se adaugă. Treptat, făina și se amestecă cu telul.
Se tapetează vasele de ceramică cu unt și zahăr pudră și se toarnă compoziția cam pana la ¾ din înălțimea vasului ceramic.
Se dau la cuptorul încins la 200 de grade, timp de aproximativ 17 minute.
Se prepară sosul de căpușuni congelate cu zahăr pudră. Se fierbe, apoi se trece prin sită.
Se așază lava cake pe farfurie și se ornează cu fructe proaspete, frunze de mentă ăi sos de căpușuni.
Poftă bună!