Minipizza din vinete. Rețeta savuroasă și rapidă la cuptor
Iubim rețetele de pizza bogate și cu aluat crocant, dar pentru că este vară și cald afară, iar piața abundă de legume proaspete, să ne abatem puțin de la rețetele clasice și să preparăm Minipizza din vinete. Rețeta savuroasă și rapidă la cuptor.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Vineri, 10 Iulie 2020, 19:31 | Actualizat: Vineri, 10 Iulie 2020, 20:27Sunt simple, rapide și ușor de preparat, aceste pizzete de vinete, doar cu roșii și mozzarella, perfecte pentru a-ți potoli foamea, la cină, sau printre mese!
Dar se pot adăuga și câteva rondele de cârnăciori, sau felii subțiri de bacon, după cum poftește fiecare.
Vinetele se pot felia rondele, sau transversal, important este să fie presărate cu sare și lăsate la odihnit câteva minute, pentru a nu ieși amare.
Minipizza din vinete. Rețeta savuroasă și rapidă la cuptor - Ingrediente:
- 1-2 vinete
- 5-6 roșii cherry
- 1-2 căței de usturoi
- ulei de măsline
- sare și piper
- oregano
- frunze de busuioc
- 50 gr parmezan
- 100 gr mozzarella rasă, sau alte brânzeturi
Minipizza din vinete. Rețeta savuroasă și rapidă la cuptor - Preparare
Vinetele se spală bine, se tamponează cu prosoapte de hârtie și se taie în rondele de 6-8 mm grosime, sau în felii longitudinale.
Se presară sare peste feliile de vinete și se lasă așa 4-5 minute, pentru a a elimina sucul amar.
Pe aceeași temăDupă acest interval, se tamponează cu prosoape de hârtie absorbante. Se ung cu puțin ulei și se așază într-o tavă. Se presară parmezan peste ele.
Roșiile se taie în rondele și se amestecă cu puțin ulei de măsline, usturoi răzuit, oregano uscat și multe frunze de busuioc. Se presară peste rondelele de vinete și se rade mozzarella deasupra.
Se dă tava cu minipizza din vinete la cuptor pentru 8-10 minute, la 200 de grade, sau până când mozzarella începe să se topească și să le gratineze frumos.
Se servește minipizza din vinete atât caldă cât și rece, poate fi luată și la pachet.
Spor și poftă bună!