Nectar de caise preparat în casă. Rețetă de nectar 100% natural, fără conservanți.
De ce să-l cumpărăm, dacă putem să-l preparăm în casă după această rețetă de nectar 100% natural, fără conservanți. Și în plus, putem să păstrăm acest Nectar de caise preparat în casă chiar și pentru la iarnă.
Publicat: Marti, 11 Iunie 2019, 11:29 | Actualizat: Marti, 16 Martie 2021, 21:45- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
De ce să-l cumpărăm, dacă putem să-l preparăm în casă după această rețetă de nectar 100% natural, fără conservanți. Și în plus, putem să păstrăm acest Nectar de caise preparat în casă chiar și pentru la iarnă.
Ce ne trebuie pentru rețeta Nectar de caise preparat în casă
- 4 kg caise bine coapte
- 1 kg zahăr
- 2 păstăi de vanilie
- 2 l apă
Cum pregătim rețeta Nectar de caise preparat în casă
Se clătesc caisele în apă rece și se lasă la scurs. Apoi se desfac și li se înlătură sâmburii.
Se pun într-o oală cu pereți dubli și se adaugă jumătate din cantitatea de zahăr peste ele.
Se lasă la rece câteva ore, amestecându-le din când în când, pentru a-și lăsa sucul. Sucul se gustă și în funcție de gust se mai adaugă, sau nu, zahăr.
Se adaugă apa și se pune vasul la foc mediu, lăsând caisele să fiarbă până se pătrund foarte bine.
Apoi, se introduce blenderul, se pasează bine și se trec prin sită. Se adaugă miezul păstăilor de vanilie și se mai dă nectarul de caise într-un clocot. Apoi se pune fierbinte în sticlele sterilizate, în prealabil..
Se înfiletează capacele și se învelesc sticlele cu nectar de caise în pături, lăsându-le acolo până se răcesc definitiv. Când sunt reci, se trec în cămară, sau în beci.
Din caise mai putem prepara și cel mai aromat și frumos colorat Gem de caise.
Vedeți și rețeta Sirop natural de cătină cu miere.
Să vă fie de folos!