Pavlova: Rețeta divină inspirată de celebra balerină Anna
Dacă nu ai încercat, încă Prăjitura Pavlova, acum este momentul să o faci, pentru că o poți combina într-un gust divin cu multe fructe de sezon, dulci, acrișoare, sau chiar amărui.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Miercuri, 08 Iulie 2020, 15:50 | Actualizat: Miercuri, 08 Iulie 2020, 16:45Prajitura Pavlova a fost creată în cinstea balerinei rusoaice Anna Pavlova, în timpul turneului acesteia în Noua Zeelanda și Australia.
Astfel, Prăjitura Pavlova a devenit un desert tradițional în Australia și Noua Zeelandă, țări care încă își dispută paternitatea asupra prăjiturii. Faimosul desert facut din bezea si fructe de padure are o istorie strans legata de o foarte cunoscuta balerina din Rusia.
Desertul se dorea a fi delicat și fin ca o balerina, de aceea a fost preparat dintr-o bezea, frișcă bătută și fructe.
Bezeaua prăjiturii Pavlova este foarte crocanta la exterior, însa la interior este moale, ca o spumă.
Pavlova: Rețeta divină inspirată de celebra balerină Anna - Ingrediente:
- 4 albușuri
- 300 gr de zahăr
- 1 linguriță amidon de porumb
- 1 linguriță oțet
- 1 praf de sare
- Pentru decor:
- 300 ml frișcă lichidă, naturală
- 100 gr zahăr
- 50 gr zahăr cu aromă de vanilie
- 450 gr de fructe de padure
Pavlova: Rețeta divină inspirată de celebra balerină Anna - Mod de preparare
Pornim cuptorul cu flacara la minim! Mixăm albușurile presărate cu sare până când obținem o spumă cristalină.
Adăugăm zahărul, lingură cu lingură mixând continuu.Nu punem altă lingură de zahăr până când nu s-a topit cea pusă înainte. Adăugăm, apoi oțetul si amidonul. Mixăm bezeaua până cânddevine foarte fermă. Știm că este gata când întoarcem vasul invers și bezeaua rămâne fixată pe pereții vasului.
Tapetăm o tavă cu hârtie de copt si punem bezeaua, cu un posh cu dui stelat, dându-i formă rotundă, pe hârtia de copt. Coacem Pavlova pentru aproximativ 2 ore la 145 de grade. Apoi se lasă să se răcească în cuptor, cu ușa întredeschisă, pentru a nu crăpa.
Pavlova este gata cand exteriorul este crocant, dar ramane alb! Nu trebuie sa prinda culoare gălbuie, de aceea temperatura de coacere trebuie să fie joasă.
Pentru decor, batem frișca până capătă consistență, apoi adăugăm cele două tipuri de zahăr, treptat și batem frișca până devine fermă.
Când bezeaua pentru Pavlova este răcită complet, o decorăm deasupra cu frișcă și fructele preferate.
Va fi un adevărat răsfăț culinar pentru cei ce o vor savura.
Spor și poftă bună!