Plăcintă cu iaurt servită cu sos de vanilie și fructe de pădure
Simplă și delicioasă, cu iz de copilărie, această plăcintă cu iaurt servită cu sos de vanilie și fructe de pădure, este desertul ideal pentru întreaga familie!
Publicat: Vineri, 13 Iulie 2018, 09:15 | Actualizat: Marti, 16 Martie 2021, 22:49Simplă și delicioasă, cu iz de copilărie, această plăcintă cu iaurt servită cu sos de vanilie și fructe de pădure, este desertul ideal pentru întreaga familie!
Foarte gustoasă este și această Plăcintă cu brânză de vaci și sos de vanilie, dar nici Plăcinta sârbească nu-i mai prejos!
Ingrediente pentru Plăcintă cu iaurt servită cu sos de vanilie și fructe de pădure
- 800 g foi de plăcintă
- 1 kg iaurt
- 8 ouă
- 300 g zahăr
- Zahar
- 30 ml esență de vanilie
- 100 g unt
- Pentru sosul de vanilie:
- 1 l lapte
- 150 g zahăr
- 1 praf de sare
- 50 g amidon
- 30 ml esență de vanilie
- fructe de pădure pentru servit
Mod de preparare Plăcintă cu iaurt servită cu sos de vanilie și fructe de pădure
Se decongelează foile de placintă.
Între timp, se pregătește umplutura.
Se amestecă iaurtul cu zahărul și esența de vanilie, iar ouăle se mixează cu un praf de sare.
Cele două compoziții se amestecă și se omogenizează.
În tava de aragaz unsă se așază trei foi de plăcintă unse între ele cu unt topit, îmbrăcând și pereții laterali cu ele.
Se toarnă 1/3 din compoziția de iaurt cu ouă, iar se așază un grup de trei foi unse între ele cu ulei și iar compoziție și tot așa culminând cu ultimul grup de foi.
Se dă tava la cuptorul preîncălzit în prealabil și se coace plăcinta pentru 30-35 de minute, la 180 de grade, sau până când este bine rumenită la suprafață.
Între timp se prepară sosul de vanilie.
Se amestecă amidonul cu zahărul și un praf de zare, apoi se diluează cu puțin lapte.
Restul de lapte se pune la încălzit, iar când începe să fiarbă se adaugă compoziția de amidon în fir subțire, amestecând continuu.
Se fierbe sosul până devine consistent, iar după stingerea focului se adaugă esența de vanilie.
Plăcinta copată se lasă să se tempereze pentru a se putea porționa frumos și se servește cu sos de vanilie și ceva fructe de pădure.