Plăcinte moldovenești cu praz și telemea de vacă, gătite la tigaie
Din bucătăria lui Chef Munti, bucătarul iscusit de la Star Matinal, o rețetă de Plăcinte moldovenești cu praz și telemea de vacă, gătite la tigaie, pe care nu o poți refuza.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Marti, 25 August 2020, 10:58 | Actualizat: Luni, 01 Februarie 2021, 16:33- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Dintr-un aluat dospit, simplu de pregătit șui cu ingrediente puține, cu o umplutură din brânză telemea și praz, ies niște plăcinte aperitiv delicioase, pe care le vei adora de la prima degustare.
Ingrediente pentru rețeta de plăcinte moldovenești cu praz și telemea de vacă, gătite la tigaie:
Pentru aluat:
- 1 kg făină
- 25 gr drojdie
- 20 gr zahăr
- 500 ml apă caldă
- 60 ml ulei
- 10 gr sare
-
Pentru umplutură:
- 600 gr telemea de vacă
- 3 fire de praz
- 1 leg ceapă verde
- 1 leg mărar
- 1 leg pătrunjel
- busuic fresh
- 1 caserolă rucola
- 200 ml ulei
- 1 caserolă roșii cherry
Mod de preparare pentru rețeta de plăcinte moldovenești cu praz și telemea de vacă, gătite la tigaie
Pentru aluat se dizolvă drojdia amestecată cu zahărul în puțină apă călduță, apoi se alasă la odihnit 8-10 minute, pentru a se activa.
Făina se amestecă cu sarea, apoi se adaugă drojdia activată și se frământă aluatul, picurând treptat apa caldă și uleiul. Aluatul va fi unul ușor moale, dar nelipicios. Se lasă la dospit până își dublează volumul.
Pe aceeași temăPentru umplutură, se toacă prazul rondele și se călește în ulei, dpoar până se pătrunde ușor și își degajă aroma.
Se lasă să se tempereze și se adaugă brânza sfărâmată, ceapă verde, mărar, pătrunjel și busuioc verde, toate tocate mărunt.
Aluatul dospit se împarte în 10 bucăți din care se modelează plăcinte rotunde, cât diametrul tigăii și se umplu cu amestecul de praz și brânză.
Se coc în tigaia incinsă, unsă cu puțin ulei, întorcându-le de pe o parte pe cealaltă.
Pe aceeași temăPlăcintele moldovenești cu praz și telemea sunt delicioase, mai ales servite cu salată rucola și roșii cherry, sau, de ce nu, cu un pahar de iaurt.
Spor și poftă bună!