Prăjitura "Diafană", o reţetă extrem de simplă, cu un gust minunat! E gata în 15 minute
Prăjitura "Diafană" este o combinaţie delicioasă între vanilie, ciocolată şi cocos. Se pregăteşte foarte rapid şi nu ai nevoie de prea multe ingrediente.
Publicat: Vineri, 15 Aprilie 2016, 22:06 | Actualizat: Sambata, 31 Octombrie 2020, 18:08- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Prăjitura "Diafană" este o combinaţie delicioasă între vanilie, ciocolată şi cocos. Se pregăteşte foarte rapid şi nu ai nevoie de prea multe ingrediente.
Ingrediente
- Ingrediente pentru aluat:
- 150 gr unt
- 100 gr zahar
- 1 lingura cacao
- 1/2 pachet praf de copt
- 250 gr faina
- 1-2 linguri smantana
- Crema de cocos
- 6 albusuri
- 10 linguri zahar
- 200 gr nuca de cocos
- Crema de vanilie
- 6 galbenusuri
- 200 gr zahar
- 3 linguri faina
- 1 plic budinca de vanilie
- 300 ml lapte
- 250 gr unt
- 1 esenta vanilie
Mod de preparare
Aluat
Se freaca untul, smantana cu faina, praful de copt, zaharul si cacao. Se obtine un aluat pe care il impartim in doua. Se intinde din aluat prima foaie pe hartie de copt, iar din aluatul ramas se face a doua foaie. Aceasta trebuie pusa peste umplutura de cocos.
Crema de cocos
Albusurile se bat spuma cu zaharul si se adauga nuca de cocos. Crema obtinuta se pune in tava peste prima foaie si se acopera cu cea de a doua foaie. Se pune la copt in cuptorul preincalzit la 170-175 grade, pentru maxim 15 minute.
Crema de vanilie
Toate ingredientele se freaca la rece impreuna fara unt si vanilie, apoi se pun pe foc pana se ingroasa. Crema se raceste la temperatura degetului, apoi se pune untul frecat spuma putin cate putin si esenta de vanilie. La final, se glazureaza cu ciocolata si se pune la frigider. Poftă bună!