Antena

Rețetă ciocolată de casă. Ciocolată neagră cu lapte

Reteta de ciocolata de casa este una simpla care garanteaza un rezultat de succes si pentru cei mai putin indemanatici. Afla cum poti prepara o ciocolata de casăapentru tine si cei dragi intr-un timp foarte scurt. Reteta pe care ti-o propunem astazi este de ciocolata de casa neagra, cu lapte praf.

Publicat: Miercuri, 17 Octombrie 2018, 09:27 | Actualizat: Marti, 16 Martie 2021, 22:35
Reteta de ciocolata de casa este una simpla care garanteaza un rezultat de succes si pentru cei mai putin indemanatici. Afla cum poti prepara o ciocolata de casăapentru tine si cei dragi intr-un timp foarte scurt. Reteta pe care ti-o propunem astazi este de ciocolata de casa neagra, cu lapte praf.

Rețeta de ciocolată de casă este una simplă care garantează un rezultat de succes chiar și pentru cei mai puțin îndemânatici. Află cum poți prepara o ciocolată de casă pentru tine și cei dragi într-un timp foarte scurt. Rețeta pe care ți-o propunem astăzi este de ciocolată de casă neagră, cu lapte praf.

Ciocolată de casă - Ingredinete

450 de grame de zahar

150 ml de apa

1 plic de zahar vanilat

150 de grame de unt cu 80% grasime

500 de grame de lapte praf alimentar (de vacă)

50 de grame de cacao neagra (atat am folosit eu, dar merge pana la 100 de grame)

Ciocolată de casă - Mod de preparare

Apa, zahărul și zahărul vanilat se amestecă într-o cratiță. Amestecul se pune pe foc și se lasă la foc mediu până când amestecul devine unul legat. Pentru a testa dacă siropul este destul de legat, trebuie să puneți între degetul arătător și cel mare, o picătură de sirop. Dacă atunci când presați siropul, între degete, acesta formează niște „ațe”, atunci siropul este perfect pentru ciocolată. Alenție! Consistența siropului de zahăr este foarte importantă pentru rezultatul final.

După ce siropul este destul de legat(nu caramelizat) se adaigă peste el, treptat, untul.

Laptele praf și cacaua se cern și se pun într-un vas încăpător pentru a fi amestecate.

Recomandari A1

Siropul se lasă la răcit cât să se poată lucra cu el(nu-l lăsați sa se solidifice), iar după ce el ajuge la o temperatură de aproximativ 40 de grade, se adaugă peste laptele praf si cacaua amestecate. Conținutul obținut se frământă cât mai bine.

Ciocolata de casă obținută(călduță) pune într-o tavă, se acoperă și se lasă la răcit. Puteți modela ciocolata după preferințe. Atunci când este rece(este suficient să fie ținută într-o cameră unde este răcoare), ciocolata se porționeză.

Poftă bună!

Sursa foto:ro.pinterest.com

Whatsapp LinkedIn
ciocolata ciocolata de casa reteta ciocolata de casa ciocolata de casa cu lapte praf ciocolata de casa reteta ciocolata cu lapte ciocolata de casa cu lapte
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 NHL, fenomenul mondial, se vede din acest an în platforma ta favorită! Cele mai tari meciuri se văd LIVE exclusiv în AntenaPLAY.
Stirile zilei Ce a cumpărat un român dintr-un supermarket din Germania cu 100 de euro. "În România te seacă la buzunar"
Videoclipul zilei
Citește și
Cât costă același iepuraș de ciocolată în România, comparativ cu Marea Britanie. Diferența de preț...
Românii vor să afle cum găsești iepurașii de ciocolată care au bani înăuntru. Care este adevărul,...
O femeie păstrează de 63 de ani un ou de Paște de ciocolată, deși întreținerea lui o costă câteva...
Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci ciocolată în fiecare zi. Concluziile la care au ajuns...
Video recomandate
Video
Citește și