Antena Căutare

13 septembrie, Ziua Internațională a Ciocolatei. 5 curiozități despre ciocolată

Ziua Internatională a Cicolatei, 13 septembrie. Celebrarea celui mai iubit desert din lume. Iata 5 curiozitati, pe care cel mai probabil nu le stiai, despre ciocolata.

Ziua Internațională a Cicolatei, 13 septembrie. Celebrarea celui mai iubit desert din lume. Iată 5 curiozități, pe care cel mai probabil nu le știai, despre ciocolată.

Aztecii spuneau despre ciocolată că ar fi născută din sângele unei prinţese, moartă pentru că nu a divulgat nimănui secretul unei comori legendare. Seminţele plantei de cacao reprezentau în acest caz amărăciunea şi suferinţa, forţa şi determinare tinerei.

În timp ce indienii Maya din Mexic, în jurul anului 600 î.e.n., considerau bobul de cacao un dar divin cu puteri magice pe care îl foloseau în ritualuri şi ceremonii, dar şi ca tratament împotriva durerilor, a febrei şi a tusei, aztecii îi legau existenţa de „grădinile Raiului”. Şi unii şi ceilalţi îl foloseau ca monedă de schimb (cu 100 de boabe se putea cumpăra un sclav) şi ca ingredient pentru o băutură energizantă.

Mayaşii sunt cei care au inventat o băutură fierbinte şi amară preparată din păstăile de cacao şi îmbunătăţită cu diferite arome. Reţeta a fost preluată de azteci, care au adăugat vanilie şi miere, şi au numit-o „xocoatl” (apă amară).

5 curiozități despre ciocolată

1 Ciocolata poate învinge un sistem de securitate. Nu, nu este o glumă. De fapt, un hoţ de bijuterii a dat lovitura vieţii sale în 2007 când a reuşit să plece cu 27 de milioane de dolari după ce acesta a câştigat încrederea paznicilor unei bănci din Antwerp, Belgia după ce le-a oferit ciocolată.

2 V-aţi întrebat vreodată de ce veterinarii recomandă să nu daţi câinilor voştri ciocolată? Acest lucru se datorează teobrominei, compus care o face otrăvitoare pentru căţei. Mai mult, acest compus este otrăvitor şi pentru oameni, însă doar în cantităţi uriaşe. Conform celor de la Forbes, pentru că acest compus să îţi pună viaţa în pericol ar trebui să consumi câteva mii de tablete de ciocolată o dată.

3 Cea mai scumpă tabletă de ciocolată din lume s-a vândut în anul 2001 cu 687 de dolari. Aceasta ar fi aparţinut căpitanului Robert Scott care a purtat-o în expediţia din Antarctica în urmă cu mai bine de un secol.

4 Peste 75% dintre arborii de cacao din lume cresc în Africa. Coasta de Fildeş produce o treime din necesarul la nivel mondial.

5 Un consum moderat şi regulat de ciocolată ne face mai inteligenţi. Cel puţin asta deducem din studiu conform căruia există o strânsă legătură între cantitatea de ciocolată consumată la nivelul unei ţări şi numărul de laureaţi Nobel pe care acea ţară îi dă.

Sursă: stiri.tvr.ro

Aruncați imediat din casă aceste lucruri! Ele atrag eșecurile, bolile, necazurile... El este cel mai MIC, dar MARE erou din România! Are doar patru ani şi a primit astăzi o distincție importantă!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x