Rețetă de Ciorbă țărănească de spanac cu afumătură - rețeta lui Vlăduț de la neatza cu Răzvan și Dani
Cu arome de primăvară, dar și cu ceva afumătură de porc, Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, a inundat platoul emisiunii, preparând delicioasă rețetă de ciorbă țărănească de spanac cu afumătură.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Miercuri, 08 Aprilie 2020, 14:07 | Actualizat: Miercuri, 08 Aprilie 2020, 14:28Este o ciorbă de primăvară, delicioasă și plină de vitamine pe care o putem prepara și noi acasă, iar cei care țin post, pot face abstracție de afumătură.
Ce ne trebuie pentru Rețeta Ciorbă țărănească de spanac cu afumătură:
- 500 gr spanac
- 1 legătură de ceapă verde
- 1 salată verde( doar nervurile)
- 1 legătură de leuștean
- 350-400 gr piept de porc afumat
- 400 gr roșii conservate
- zeamă de lămâie
- 2-3 linguri de ulei
- 2-3 ouă
- sare și piper, după gust
Cum se procedează pentru a prepara Rețeta Ciorbă țărănească de spanac cu afumătură
Ceapa se toacă mărunt, pieptul de porc se taie în cuburi și se sotează împreună, în uleiul încins, dar adăugând pentru început, doar partea așbă de la ceapă.
După câteva minute se adaugă roșiile din conservă și se lasă să fiarbă până scad ca un sos.
Spanacul se opărește în apă cu sare și puțin bicarbonat, apoi se scurge bine, se toacă și se adaugă peste ingredientele din vas, împreună cu cozile de la ceapa verde.
Pe aceeași temăSe adaugă și salata verde, doar nervurile groase, inima cum îi spune Vlăduț, dar și câteva frunze și se completează cu apă fierbinte.
Se lasă ciorba țărănească de spanac să fiarbă pentru câteva minute, timp în care se potrivește gustul cu sare și piper.
Înainte de stingerea focului, se adaugă leușteanul tocat și ouăle bătute și diluate cu puțină zeamă fierbinte, așa încât să se formeze franjuri în ciorba de spanac.
Ciorba țărănească de spanac cu afumătură se acrește, după gust, cu zeamă de lămâie.
Pe aceeași temăVlăduț ne asigură că este delicioasă, mai ales servită cu felii de pâine prăjite și tartinate cu brânză frecată cu mărar.
Sfatul lui Vlăduț este să adăugăm în ciorbă, în timpul fierberii și cozile de la leuștean, pentru că vor da o aromă deosebită.
Spor și poftă bună!
Pentru mai multe detalii și sfaturi de la Vlăduț, urmăriți și materialul video de mai jos: