Rețetă de colțunași cu cireșe, buni de servit alături de un piept de rață delicios
S-au copt cireșele și ești în pană de idei cum să le mai încluzi în preparate simple și delicioase? Încearcă rețeta noastră de colțunași cu cireșe, pe care sigur o vei adora!
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Luni, 08 Iunie 2020, 10:21 | Actualizat: Luni, 08 Iunie 2020, 10:53Se pot prepara și sub formă de pateuri, dar forma de colțunași este mai spectaculoasă. Colțunașii cu cireșe pot fi serviți la desert, dar merg perfect și cu o friptură de rață, sau de gâscă.
Ce ne trebuie pentru Rețeta de de colțunași cu cireșe:
- Pentru aluat de colțunași:
- 800 gr făină (tip 550)
- 20 gr sare
- 50 gr zahăr
- 250 gr unt (82% grăsime)
- 150 ml apă rece
- 20 ml oțet
- 2 ouă
- Pentru umplutură:
- 1 kg cireșe
- 150 gr zahăr
- 30 gr amidon
Cum procedăm pentru a prepara Rețeta de de colțunași cu cireșe?
Pentru aluatul de colțunași, făina se cerne și se amestecă cu sarea. Se adaugă untul tăiat cuburi, ouăle, oțetul și apa rece. Se frământă un aluat omogen care se acoperă și se dă la rece cât timp se pregătește umplutura.
Pentru umplutură, se îndepărtează sâmburii de la cireșe, iar acestea se amestecă cu zahărul și se lasă 15-20 de minute, până se formează sirop. Apoi, se pun la fiert și se adaugă amidonul amestecat cu puțin sirop rece. Se fierb doar până se hidratează amidonul și absoarbe tot siropul. Se lasă la răcit.
Pe aceeași temăCum realizăm colțunașii cu cireșe?
Dacă avem o formă specială pentru colțunași, o vom folosi, dacă nu, mergem pe metoda furculiței.
Împărțim aluatul în 8-10 bucăți pe care le modelăm sub formă de sfere. Întindem sferele pe masa înfăinată, sub forme circulare. Pe jumătate din suprafața aluatului punem câte o lingură din umplutura de cireșe și ungem marginile aluatului cu apă rece. Îndoim cealaltă jumătate de aluat peste umplutura de cireșe și presăm marginile aluatului cu o furculiță.
Transferăm colțunașii cu cireșe în tava tapetată cu hârtie de copt, ungem cu ou bătut, presărăm puțin susan deasupra și îi coacem la 180 de grade, pentru 30-35 de minute.
Îi servim ca atare, sau alături de un piept de rață delicios.