- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Nu mai este un secret că pieptul de rață indiferent cum este preparat, se combină perfect cu diverse sosuri sau dulceață de fructe, însă cu sos picant de cireșe este chiar demențial de gustos.
Ingrediente pentru rețeta de friptură din piept de rață cu cu sos picant de cireșe și sticksuri din foietaj cu susan negru:
- 1 kg piept de rață
- sare și piper
- ulei
- Pentru sosul de cireșe:
- 1 kg cireșe fără sâmburi
- 1-2 linguri miere
- 1-2 linguri reducție de oțet balsamic
- un praf de sare
- 1 lingură suc de lămâie
- Pentru servit:
- 800 g aluat foietaj
- 1 ou
- susan negru
- fructe de pădure pentru decor
Mod de preparare pentru rețeta de friptură din piept de rață cu cu sos picant de cireșe și sticksuri din foietaj cu susan negru:
Pieptul de rață se crestează pe partea cu piele, până aproape de carne, apoi se freacă ușor cu sare grunjoasă, se presară și puțin piper și se trage la tigaia unsă cu puțin ulei, mai întâi pe partea cu piele, pentru 3 minute, apoi și pe partea cealaltă, pentru alte trei minute. Se continuă prepararea pieptului de rață la cuptor, pentru 15 minute, apoi se păstrează acoperit, până în momentul servirii.
Pentru sosul de cireșe, se pun toate ingredientele în recipientul unui blender și se transformă într-un sos compact și vâscos.
Pentru sticksurile din foietaj, se decongelează foietajul, se unge cu ou bătut și se taie în fâșii lungi și subțiri. Se așază fâșiile în tavă, pe hârtie de copt, se presară susan negru peste ele și se coc la 200 de grade, pentru 10-15 minute.
Tot din bucătăria lui Vlăduț, puteți încerca și rețeta Piept de rață cu fructe de pădure și sparanghel, la fel de interesantă și delicioasă.
Rețetă de Ștrudel cu cireșe. Ștrudel cu aluat de casă și umplutură de cireșe... Rețetă de salată verde cu file de ton și ouă fierte...