Rețetă de plăcintă cu dovleac și sfaturi utile pentru un deliciu maxim
Pentru că este vineri, este zi de pregătit desert la Neatza cu Răzvan și Dani, pentru inspirația de weekend, iar Vlăduţ, a pregătit un desert de zezon, o rețetă de plăcintă cu dovleac, pentru care a oferit și sfaturi utile pentru un deliciu maxim.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Vineri, 16 Octombrie 2020, 11:05 | Actualizat: Vineri, 16 Octombrie 2020, 17:54- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Dintre darurile toamnei pline de arome, culori și, mai ales beneficii pentru sănătatea organismului, dovleacul este ridicat la rang înalt, iar preparatele cu dovleac, de la aperitive, la supe-creme, dar, mai ales, deserturile, sunt la mare căutare în sezonul acestuia și nu numai.
Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, ne explică în cadrul matinalului cum să alegem dovleacul potrivit, dar și cum să-l preparăm pentru a beneficia din plin de gustul și proprietățile acestuia.
Iar pentru desertul de azi, Vlăduț a pregătit o delicioasă plăcintă cu foi subțiri unse cu unt și presărate cu scorțișoară și umplutură generoasă de dovleac.
Ingrediente pentru Rețetă de plăcintă cu dovleac:
- 1 pachet foi de plăcintă
- 150 gr unt
- scorțișoară
- 2 kg dovleac răzuit
- 2 linguri de zahăr
- 1 lingură de ulei
- zahăr pudră cu aromă de vanilie, pentru decor
Mod de preparare pentru Rețetă de plăcintă cu dovleac
Preparare umplutură de dovleac.
Se curăță dovleacul de coajă și de semințe, iar miezul se dă pe răzătoare.
Se pune o tigaie cu puțin ulei la încins și se adaugă câte puțin din răzătura de dovleac, amestecând pentru a căpăta un ușor gust de dovleac prăjit.
Se continuă până se pune toată răzătura de dovleac și se lasă să se pătrundă bine, amestecând constant. La final, se adaugă zahărul și se amestecă.
Sfatul lui Vlăduț este să nu adăugăm zahărul de la început pentru a nu se înmuia prea rău răzătura de dovleac.
Se lasă răzătura de dovleac să se răcească bine înainte de a umple foile de plăcintă cu ea. Dacă se poate, ar fi indicat ca aceasta să fie pregătită de seara și să stea la frigider până a doua zi.
Pe aceeași temăAsamblare și coacere plăcintă cu dovleac.
Se împart foile de plăcintă în 3-4 grupe și se ung între ele cu unt topit, dar se presară și scorțișoară.
Scorțișoara se poate adăuga și la umplutura de dovleac, dar îi va influența culoarea.
Se pune dovleacul răzuit la capetele foilor de plăcintă și se rulează.
Rulourile de plăcintă cu dovleac se așază în tava tapetată cu hârtie de copt și se coc pentru 30-35 de minute, la 180 de grade.
Se lasă să se tempereze, se pudrează cu zahăr și se porționează.
Servim delicioasa plăcintă cu dovleac, alături de cei dragi!
Pentru a nu pierde detalii și sfaturi importante de la Vlăduț, accesați materialul video de mai jos: