Rețetă de sarmale în foi de viță inspirată din bucătăria turcească
Inspirată din bucătăria turcească,rețeta de sarmale în foi de viță a cucerit prin aroma foilor de viță și prin combinația condimentelor folosite.
Publicat: Marti, 04 Iunie 2019, 12:43 | Actualizat: Marti, 16 Martie 2021, 21:46- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Inspirată din bucătăria turcească,rețeta de sarmale în foi de viță a cucerit prin aroma foilor de viță și prin combinația condimentelor folosite.
Ingrediente pentru rețeta de Sarmale în foi de viță
- 1 kg carne tocată, de vită
- foi de viță
- sare și piper
- boia de ardei
- ienibahar
- 50-75 gr orez cu bob rotund
- 2 cepe
- 50 ml ulei
- 1 legătură de pătrunjel
- 1 ou
- puțin miez de franzelă
- 800 gr bulion de roșii
Mod de preparare pentru rețeta de Sărmale în foi de viță
Foile de viță se opăresc în apă clocotită cu sare pentru 2-3 minute, apoi se lasă la scursși se îndepărteaă partea groasă a nervurilor.
Ceapa se curăță, se toacă solzișori si se călește în ulei încins. Se adaugă orezul și se amestecă până începe să înflorească, apoi se stinge focul și se lasă la răcit. Se adaugă verdeața tocată, carnea, sare și condimentele și se amestecă bine toate ingredientele. Se lasă la odihnit 30 de minute, apoi se adaugă miez de franzelă înmuiat în apă și scurs și un ou. Se omogenizează compoziția și se înfășoară în foile de viță. Se așază în oală, sub formă de horă, în straturi, alternând cu straturi de bulion.
Se completează cu apă până sunt ușor acoperite și se fierb pentru aproximativ o oră și 30 de minute, la foc încet, acoperite.
Se servesc cu un iaurt acrișor și cu mămăliguță.