Rețetă de savarine cu frișcă și gem de zmeură
Atunci când sunt preparate în casă savarinele sunt mult mai gustoase și mai sănătoase!
Publicat: Marti, 17 Aprilie 2018, 21:12 | Actualizat: Marti, 16 Martie 2021, 23:25Atunci când sunt preparate în casă savarinele sunt mult mai gustoase și mai sănătoase!
Ingrediente pentru savarine cu frișcă și gem de zmeură
- Pentru aluat:
- 6 ouă
- 120 g zahăr
- 15 ml rom
- 200 g făină
- 100 g pesmet
- 125 g unt
- 1 lamaie
- 1 L lapte
- Pentru sirop:
- 300 g zahăr
- 400 ml apă
- 100 ml rom
- Pentru ornat:
- gem de zmeură
- 500 ml frișcă bătută
- un tub spumă de frișcă
- zahăr pudră
Mod de preparare savarine cu frișcă și gem de zmeură
Se ung 4 forme de savarine cu unt și se tapează cu pesmet.
Albușurile se mixează spumă, se adaugă zahărul tos și romul și o lingură de zeamă de lămâie și se mixează în continuare până când rezultă o bezea fermă.
Se aduagă gălbenușurile, apoi pesmetul cu făina amestecând cu telul numai prin răsturnare ca să se păstreze compoziția aerată.
Compoziția se împarte cu lingura în formele de savarine.
Acestea se așază într-o tavă care se introduce în cuptorul preîncălzit la foc mediu și se lasă 30 de minute. Nu se deschide cuptorul în primele 20 de minute, apoi focul se mai reduce dacă cuptorul rumenește prea tare.
După ce s-au copt se lasă să se răcească.
Între timp se pregătește siropul. Zaharul se amestecă cu apa, pe foc, până când se dizolvă foarte bine. Se lasă sa fiarbă pentru câteva clocote. Cand este aproape rece se adaugă romul.
Se scufundă savarinele reci în siropul rece și se lasî până se hidratează bine.
Apoi, fiecărei savarine i se decupează un căpăcel, se ornează cu frișcă, iar căpăcelul se unge desasupra cu gem.