Rețetă de somon cu sos teriyaki
Ai poftă de somon, dar nu vrei o rețetă simplă și banală? Încearcă această rețetă de somon cu sos teriyaki și sigur te va cuceri!
Publicat: Marti, 22 Mai 2018, 16:11 | Actualizat: Marti, 16 Martie 2021, 23:05- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Ai poftă de somon, dar nu vrei o rețetă simplă și banală? Încearcă această rețetă de somon cu sos teriyaki și sigur te va cuceri!
Ingrediente pentru rețetă de somon cu sos teriyaki
- 800 g file de somon
- 500 g orez cu bob rotund
- 1 zucchini
- 2 morcovi
- 1 fir praz
- 1 ardei roșu
- 400 g ceapă roșie
- 200 g usturoi
- 200 ml ulei de măsline
- 200 g parmesan
- 150 g simeji
- 300 g zahăr
- 100 g făină
- 200 ml ulei de floarea soarelui
- 200 ml smântână de gătit
- 200 g ceapă alba
- 100 ml vin alb
- sare
- piper
- 2 lămâi
- Pentru sosuri:
- puțin ulei de susan pur
- fond de pui
- dashi powder
- oyster
- sos de soia
- sake
- mirin
- peperoncino
- ghimbir murat
- amidon
- muguri de mazare pentru decor
Mod de preparare Somon cu sos teriyaki
Se porționează fileurile de somon și se condimentează cu sare și piper, apoi se lasă așa câteva minute.
Orezul se pune în apă pentru a se hidrata.
Se prepară sosul teriyaki.
Se amestecă sosul de soya cu mirin, sake, zahar, zeama de lămâie și se pun la redus timp de aproximativ 20 de minute.
După ce se reduce la jumătate, se adaugă 2 grăunți de usturoi, peperoncino și amidonul și se mai lasă pe foc până devine consistent.
Pentru sosul de legume, se amestecă la rece fondul de pui cu oyster, dashi powder și ulei de susan pur.
Se taie legumele julienne și se amestecă cu sosul rece, cu ghimbir murat, usturoi și ceapă roșie tocată fin.
Somonul se trage mai întâi la tigaie, apoi se dă la cuptor pentru 10 minute la 200 de grade.
Se fierbe orezul, iar la final se adaugă ghimbir murat, smântână și parmezan ras.
Când toate aceste preparate sunt gata, se montează farfuriile și se decorează cu elementele de decor.